Din poziţia de fost Ministru al Energiei deputatul giurgiuvean Toma Petcu cunoaşte foarte bine problemele cu care se confruntă CET-urile din ţară în care trebuie făcute urgent investiţii  în retehnologizare şi modernizare. De aceste măsuri  depinzând atât livrarea de energie electrică în sistemul naţional precum şi furmizarea de agent termic către populaţia racordată la sistemul public centralizat prin care se asigură căldura şi apa caldă. Or impozitarea cu 3% va aduce grave prejudicii de funcţionare CET-urilor. Despre acest lucru deputatul Toma Petcu cu ocazia participării într-o emisiune televizată a spus :

”Eu sper ca această OUG să fie corectată pentr că 3% pentru CET-uri este foarte mult, eu vă spun că anul viitor vom avea mari probleme. Poate în alte domenii se impune, dar în energie este foarte greu (…) Vă spun că vor fi afectate inclusiv gazele din Marea Neagră.

La anul în iarnă vă spun că va fi foarte greu să asigurăm apa caldă și căldura, în marile orașe care depind de CET-uri. “

I.C.MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *