DEMISIE la NIVEL INALT! Guvernul, in stare de SOC! TENSIUNILE din PSD au atins APOGEUL

DEMISIE la NIVEL INALT! Guvernul, in stare de SOC! TENSIUNILE din PSD au atins APOGEUL

Surse de la Palatul Victoria au declarat faptul că ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat vineri, la finalul unei ședințe de guvern tensionată. Se pare că motivul demisiei a fost reprezentat de lipsa de susținere în ceea ce privește pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul UE.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a confirmat informația, deși recunoaște că a aflat din mass-media de această decizie a lui Victor Negrescu. „A fost o discuție legată de ultimele măsuri pentru ca noi să fim gata pentru președinția de anul viitor. Din păcate, domnul Negrescu a luat discuția personal și, din păcate, nu suntem o echipă. Au mai fost discuții, nu e prima oară când le avem. E normal să fie discuții și trebuie să facem dovada că putem să arătăm că vom îndeplini cu succes acest mandat. Nu a spus direct că pleacă și după aceea am citit și eu că și-a dat demisia. Mă surprinde”, a declarat Teodorovici la Antena 3.

„În primul rând vreau să vă spun că Guvernul Dăncilă este pregătit pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene. Președinția României la Consiliul Uniunii Europene se exercită de către toți miniștrii din echipa guvernamentală. Dacă este adevărat acest lucru, am înțeles că a demisionat, nu pot decât să vă spun că este regretabil că a făcut acest gen. Practic, noi lucrăm în echipă. Știu că Victor Negrescu a lucrat pentru pregătire împreună cu toți miniștrii Guvernului Dăncilă pentru a avea o președinție de succes. Este un tânăr care probabil a avut probleme personale, nu pot să îmi dau seama.

Ieri, în ședința de Guvern, s-a discutat despre președinția României la Consiliul Uniunii Europene și pot să vă spun că s-a discutat de modul în care se poate participa la Consiliul de Afaceri Generale, care este unul dintre modulele de Consiliu în cadrul președinției. Nu cred că ședința de ieri putea să îl determine să facă acest gest, nu a fost o ședință tensionată”, a afirmat Rovana Plumb, în emisiunea News Line, de la România TV.

Avem o responsabilitate fiecare și trebuie să rezistăm oricărui tip de presiune sau atac. În ceea ce mă privește, nu lucrez sub presiune și întotdeauna cu abordare constructivă. Ca ministru al Fondurilor Europene, vreau să vă asigur că împreună cu toți colegii din Guvern, împreună cu doamna Dăncilă, suntem pregătiți de președinția Consiliului Uniunii Europene”,a mai punctat ministrul.

Demisia are loc cu numai 6 săptămâni înainte ca România să preia președinția Consiliului UE.

Sursa: Evz.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *