De ce s-au întâlnit cei 29 de primari giurgiuveni cu premierul României

De ce s-au întâlnit cei 29 de primari giurgiuveni cu premierul României

Nu constituie o surpriză pentru niciun giurgiuvean că în cursul zilei de ieri, 28 iulie, la Palatul Victoria a avut loc o întâlnire între premierul Ludovic Orban şi 29 de primari din județul Giurgiu. La întâlnire au fost prezenţi şi deputații PNL Giurgiu, Toma Petcu și Alexandru Andrei.

În presa locală au apărut o serie de speculaţii, unele dintre ele de-a dreptul hilare, motiv pentru care în cursul zilei de azi i-am contactat pe deputaţii PNL Alexandru Andrei şi Toma Petcu cărora le-am cerut un punct de vedere cu privire la scopul  întâlnirii primarilor giurgiuveni  cu premierul României. Din răspunsurile celor doi deputaţi a rezultat următoarele:

Întâlnirea dintre premier şi primari nu a avut niciun fel de conotaţie electorală. Primarii sunt cei care i-au rugat pe cei doi deputaţi să le faciliteze o întâlnire cu premierul Orban. În timpul întrevederii primarii i-au explicat premierului problemele stringente cu care se confruntă şi necesitatea soluţionării lor cu celeritate. Premierul le-a promis primarilor că odată cu rectificarea bugetară ce va avea loc peste două săptămâni mare parte dintre problemele prezentate vor fi soluţionate.

Deputatul Alexandru Andrei a ţinut să precizeze că Guvernul României este preocupat de soluţionarea problemelor cu care se confruntă UAT-urile din toată ţara, indiferent de culoarea politică a primarilor, dând ca exemplu de bună practică primăria Giurgiu unde primarul PSD-ist în perioada respectivă Nicolae Barbu a primit sume de bani considerabile de la guvern pentru contiuarea proiectelor benefice pentru giurgiuveni, chiar dacă alegerile locale băteau la uşă.

Deputatul Toma Petcu, referindu-se la acuzaţiile liderilor PSD cu privire la racolarea primarilor de către PNL, a spus că sunt lipsite de orice urmă de adevăr, dar nici nu poate nega faptul că foarte mulţi primari din rândurile PSD-ului care vor să scape de sub jugul opresiv al liderilor acestui partid ce se doreşte a redeveni partid stat, i-au contactat solicitându-le să fie primiţi în rândurile partidului liberal.

În sprijinul afirmaţiilor deputatului Toma Petcu vine şi declaraţia primarului oraşului Mihăileşti, Mihai Dobre care încă de acum câteva luni vorbea despre plecarea masivă a primarilor PSD spre PNL. Motivul care va determina acest exod, spunea Mihai Dobre, este urmarea faptului că Bădălău conduce partidul într-un mod totalitar  fără nicio consultarea a primarilor, de care îşi aduce aminte doar atunci când vrea să-şi rezolve anumite interese personale sau în timpul campaniilor electorale.  

I.C.MANDU  

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *