De ce nu…la sugestia lui Bădălău, Alin Guţu posibil viitor Ministru al Justiţiei ?

De ce nu…la sugestia lui Bădălău, Alin Guţu posibil viitor Ministru al Justiţiei ?

Alin Guţu a fost revocat din funcţia de director general al APDF Giurgiu. Puţini, dar buni, sunt cei care-i plâng pe umăr fostului director. Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina şi Ministrul Economiei, Niculae Bădălău sunt cei care-i aduc ode şi osanale fostului director vorbind despre măreţele realizări ale acestuia, dar uitând să le şi exemplifice. Bineînţeles că au găsit un vinovat de serviciu în persoana Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Surprinzător este faptul că ditamai ministrul, iar celălalt preşedinte de consiliu judeţean, nu ştiu că mandatul de interimat Alin Guţu a expirat şi nu ministrul face revocări, sarcina aceasta căzând în atribuţiunile Consiliului de Administraţie a companiei respective.

Personal pe Alin Guţu l-am cunoscut ca membru PNL cu ocazia alegerilor locale din 2016. În perioada respectivă ocupa un post călduţ de băgător de seamă la Direcţia de Mediu a Consiliului Judeţean după cum spun unii dintre foştii lui colegi. Mânat de curiozitate am dorit să aflu mai multe amănunte legate de cine a fost înainte de a deveni director la APDF acest Mesia, salvatorul APDF-ului, după cum îl recomandă Mina şi  Bădălău.

Oamenii cu care am stat de vorbă când îi întrebam  ce părerea au despre Alin Guţu prima dată mă priveau miraţi şi mă rugau să le ofer mai multe amănunte. După ce le spuneam câteva lucruri privirea li se însenina şi spuneau: De ce nu spui aşa măi omule, ne întrebi despre Alin Parfum, cel care vindea cu punga parfumurile de contrabandă pe care fratele acestuia le aducea din Italia şi el le vindea. Păi ce părere să avem ? Ştim că în timpul liber a fost pe la PSD cu Marian Măroiu, despre care spunea că este mentorul său. Când au venit la putere liberalii a trecut la PNL şi a fost angajat pe la Consiliul Judeţean. După ce au câştigat alegerile cei de la PSD a revenit la prima şi marea sa dragoste, PSD, bineînţeles că nu gratuit ci contra funcţiei foarte bine plătite, aceea de director general la APDF.

Alţi oameni, sub protecţia anonimatului, lucrători la APDF, ne-au spus că Alin Guţu profesional era paralel cu activitatea companiei. Singura calitate, dacă acest lucru poate fi numit drept calitate, este aceea că ştie să tacă. În sensul că nu vorbea despre neregulile care trenează de ani de zile în APDF Giurgiu, situaţia fiind una explozivă de dreptul după cum s-a vehiculat în spatiul public care prezintă marile nereguli din cadrul acestei companii. Singura lui atribuţiune, după cum spun sursele noastre, a fost aceea să ascundă gunoiul sub preş.

Despre studiile domnului Alin Guţu, conform CV-ului este absolvent al prestigioasei universităţi Spiru Haret. În acest context mă întreb oare de ce un tânăr atât de promiţător, de perspectivă, adevărat om de partid, de ce nu-l promovează domnul Bădălău Ministru al Justiţiei, că tot este postul disponibil ? Cu ce este mai breaz domnul Nicolicea, absolvent al aceleiaşi prestigioase universităţi şi nu am numi un giurgiuvean tânăr ca ministru al justiţiei?  Iar celor cărora le este teamă că odată cu plecarea lui Alin îşi vor pierde posturile călduţe le spunem că sunt suficiente locuri de secretari de stat disponibile la Ministerul Justiţiei. Nu mai târziu de azi au fost revocaţi din funcţie doi  dintre colaboratorii  fostului ministru. Aşă că orice rău spre bine. Şi pentru ca acest lucru să devină realitate nu trebuie decât să vrea domnul Bădălău. Prin anii 90 circula o reclamă: Dacă vrei poţi ! ADIDAS TORSION …

Vom reveni cu amănunte legate de prodigioasa activitate la APDF Giurgiu a fostului director general, Alin Guţu.

 

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *