De ce atata rautate ? Se intreaba retoric Marin Anton, liderul PNL Giurgiu

De ce atata rautate ? Se intreaba retoric Marin Anton, liderul PNL Giurgiu

Marin Anton, liderul PNL Giurgiu este un personaj politic carismatic, care nu de puţine ori  în cadrul conferinţelor de presă la care participă spune adevăruri care deranjează. Printre cei vizaţi pe care-i acuză de incompetenţă şi fapte ilegale sunt preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu Marian Mina, senatorul Niculae Bădălău şi nu în ultimul rând prefecta judeţului Giurgiu Nina Carmen Crişu despre care spune că nu este altceva decât un executant docil al comenzilor politice şi nu numai, venite din partea senatorului Bădălău.

Numai că toate aceste adevăruri, multe dintre ele de necontestat, sunt lovite de un con de umbră  din cauza scandalurilor ce par să nu se mai termine din interiorul PNL-ului, atât la nivel naţional, dar mai ales la nivel local. Marin Anton cred că ar trebui să-şi revizuiască atitudinea politică. Cea mai mare calitate a unui lider este aceea de a crea în interiorul partidului un climat de pace. Este foarte adevărat că în partidul liberal există oameni cu personalităţi foarte puternice, care îndeobşte generează dispute de idei care pot degenera în scandaluri. Tocmai în astfel de situaţii intervine rolul determinant al unui lider. El este cel care trebuie să aibă capabilitatea să ţină sub control astfel de situaţii ce pot duce la fracturi  în interiorul partidului. Dar acest lucru trebuie făcut cu mult tact, fără să intervi brutal şi fără să ţii partea unui beligerant împotriva celuilalt. Liderul este în primul rând mediatorul care aplanează astfel de conflicte şi totodată cel care creează o stare de calm, de stabilitate şi confort psihic. În condiţiile în care scandalurile vor continua partidul îşi va pierde credibilitatea chiar şi în faţa propriului electorat şi singurul beneficiar urmare a acestor dispute ce par a fi ireconcibiabile este PSD-ul.

La ultima conferinţă de presă de săptămâna trecută Marin Anton a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte pilonul doi de pensii ce pare că PSD-ul intenţionează să-l desfiinţeze, explicând totodată şi motivul care i-ar putea determina pe cei din coaliţie să ia această decizie, şi anume, imposibilitatea de a-şi onora promisiunile electorale din lipsă de bani.

Marin Anton a vorbit şi despre mârşăvia recentă  venită din partea Consiliului Judeţean Giurgiu, condus de Marian Mina în colaborare cu prefecta Nina Carmen Crişu, mârşăvie îndreptată nu atât împotriva consilierului judeţean Nicuşor Iacob, cât împotriva PNL Giurgiu.

Cu toate că Tribunalul Giurgiu respinge acţiunea în contencios administrativ formulată de Prefectura Giurgiu împotriva consilierului judeţean Nicuşor Iacob, prefectura face recurs la soluţia dată de Tribunalul Giurgiu. Marin Anton nu îşi explică de ce atâta răutate pentru că oricum în cadrul Consilului Judeţean Giurgiu, chiar şi în cazul proiectelor ce vizează patrimoniul şi unde sunt necesare două treimi din votul consilierilor judeţeni, votul liberalilor nu contează deoarece PSD plus ALDE deţine majoritatea. Marin Anton este convins că peste câteva luni instanţa îi va da din nou dreptate lui Nicuşor Iacob care va reveni în cadrul consiliului judeţean ca şi consilier PNL.  Dar … de ce atâta răutate ?

Nimic mai simplu: Pentru că vor şi pentru că pot. Acesta-i răspunsul.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *