Dana Danciu, cu toate că liderii PNL Giurgiu nu s-au pronunţat pe cine vor susţine la Congresul Naţional, ea, pe persoana fizică îl susţine pe Ludovic Orban

Dana Danciu, cu toate că liderii PNL Giurgiu nu s-au pronunţat pe cine vor susţine la Congresul Naţional, ea, pe persoana fizică îl susţine pe Ludovic Orban

Pe Dana Danciu am văzut-o pentru prima dată, că de cunoscut nu am avut posibilitatea, la alegerile interne ale PNL-ului din 2016. Din câte am înţeles a fost recrutată în partid de Dumitru Beianu, dar  l-a votat pe Marin Anton.  Urmare a rocadei  făcute  a reuşit să primească în dar funcţia de preşedintă a organizaţiei de femei.

Nu am intenţia să-i fac Danei un istoric în ceea ce priveşte jocurile de culise în care a fost implicată, la unele dintre ele fiind chiar coautor. Pun aceste fapte,  pe umerii şubrezi ai unei democraţii care încă se află în formare şi despre care până la urmă cred că se va conserva în stadiul actual, de democraţie în formare.

Doctrina  şi disciplina de partid sunt doar cuvinte folosite de majoritatea celor care cred ei că sunt politicieni, dar pe care niciunul nu le respectă, atâta timp cât democraţia prost înţeleasă le permite să creadă că sunt ceea ce de fapt nu sunt. În realitate astfel de indivizi care se erijează în politicieni sunt nişte indivizi şcoliţi în tainele politicii pe la terasele şi barurile patriei.

Ei bine, urmare a democraţiei de care ne bucurăm cu toţii Dana Danciu, membru PNL, ştiţi bancul cu membrul de partid, în urmă cu vreo două săptămâni era fan Florin Câţu. Săptămâna aceasta Dana, probabil pe fondul emoţiilor create de imaginea în care apare Ludovic Orban  singur cuc pe primul rând într-o sală de spectacol, în timp ce în spatele său toate locurile erau ocupate de simpatizanţii lui Cîţu, iar scena de asemenea era plină de susţinătorii actualului prim ministru, probabil, aşa cum spuneam emoţiile au determinat-o pe Dana Danciu să schimbe macazul şi să devină fan Ludovic Orban.

Ştiţi expresia când doi se ceartă, câştigă al treilea. Plecând de la această idee mă întreb dacă peste două săptămâni preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu în urma unor negocieri, pentru că cel puţin până acum nimic nu este bătut în cuie, se hotărăşte să candideze împotriva lui Orban şi Cîţu.  Întrebare:    Pe cine va susţine Dana ?

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *