Daca Stalin ar trai, Giurgiu ar fi orasul lui de suflet …

Daca Stalin ar trai, Giurgiu ar fi orasul lui de suflet …

Azi, 13 noiembrie, Corpul de Control al  Ministrului de Interne a efectuat un control la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Giurgiu. Din informaţii pe surse am aflat că acest control a fost demarat urmare a unei solicitări făcute de prefecta judeţului.

Este de notorietate faptul că  domnul comisar şef Cătălin Georgescu nu este agreat de actuala conducere politică a judeţului. Motivul fiind unul cât se poate de simplu şi anume abţinerea comisarului şef Cătălin Georgescu de a răspunde anumitor comenzi politice, ingerinţă obligatorie, dictată de cei care azi conduc destinele oamenilor din judeţul Giurgiu .

Deci, pe cale de consecinţă chiar dacă actualul şef al IPJ Giurgiu a obţinut postul urmare a unui concurs, care vrea să fie  doar poliţistul care respectă legea şi nu unealtă politică, cu siguranţă atâta timp cât actuala conducere a PSD-ului giurgiuvean care se comportă ca nişte  adevăraţi stăpâni cu sclavii după propria moşie, comisarul şef Cătălin Georgescu va trebui să suporte nedreptăţi, poate chiar umilinţe, venite tocmai din partea celor care ar trebui să respecte constituţia şi legile României.  

Surprinzător este excesul de zel de care au dat dovadă ofiţerii Corpului de Control al Ministrului de Interne care în urma descinderii, pentru că de un control de rutina nici nu poate fi vorba atâta timp cât autoturismul proprietate personală al comisarului şef Cătălin Georgescu a fost sigilat, ca şi cum autoturismul ar aparţine unui infractor de drept comun şi nu şefului IPJ Giurgiu. Poate există împotriva dumnealui un dosar penal şi noi nu ştim, pentru că altfel nu se poate explica o astfel de atitudine ce pare mai de grabă a fi una de intimidare.  

Marea problemă a celor pe care noi i-am făcut stăpâni este aceea că acum, de când  noul şef al IPJ Giurgiu este Cătălin Georgescu ocuparea unei funcţii de conducere în cadrul inspectoratului se face numai în urma promovării unui examen concurs. Normal că acest lucru nu convine, pentru că era în avantajul unora ca pe astfel de funcţii să fie numiţi politic,  pentru ca ulterior să-i poată transforma în simple marionete. Vorba unui prieten de-al meu: Asta-i viaţa, n-ai cei face. La care i-aş răspunde :  Asta-i viaţă ?

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *