Dacă ar fi posibilă o încrucişare între Cănuţă om sucit şi Tănase Scatiul, ar rezulta un Nicuşor Iacob

Dacă ar fi posibilă o încrucişare între Cănuţă om sucit şi Tănase Scatiul, ar rezulta un Nicuşor Iacob

Sunt convins că majoritatea dintre dumneavoastră au citit opera literară nemuritoare a geniului literaturii româneşti  Ion Luca Caragiale care printre altele a scris şi “Cănuţă om sucit”, cum de asemenea sunt convins că aţi citit şi “Tănase Scatiul” a nu mai puţin celebrului romancier Duiliu Zamfirescu. Ca şi cum divinitatea ar fi vrut să se joace, a recoltat câteva celule din Cănuţă om sucit şi din Tănase Scatiul a suflat peste ele şi a făcut un zigot pe care i l-a oferint în dar lui Marin Anton care avea o fermă unde creştea  scoici producătoare de perle. Marin a plantat zigotul într-o scoică, iar după un timp a deschis scoica şi a recoltat una din perlele politicii giurgiuvene.  Din încrucişarea celor două personaje literare, un veşnic neînţeles şi un doritor de preamărire, pentru care nu contează ce mijloace foloseşte ca să-şi atingă scopul, a rezultat această perlă, pe numele ei  Nicuşor Iacob.

Acest personaj a fost numit de Marin Anton lider de grup al consilierilor judeţeni ai PNL-ului giurgiuvean. De ce a făcut acest lucru? Nu poate exista decât o singură explicaţie: Probabil Marin simţea că în curând va fi mazilit din PNL şi l-a numit pe Nicuşor Iacob liderul de grup al PNL-iştilor la CJ doar ca să facă de râs PNL-ul. Altă explicaţie nu există.

Cum este posibil ca un consilier judeţean care se pretinde a fi un atotcunoscător al legilor administraţiei publice să întrebe dacă eşti obligat să respecţi legea ? Chiar că e de râsul curcilor! Şi ca să nu se facă de râs numai în cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu simte nevoia să se facă de râs şi în afară, prin postările pe Facebook, unde se dă drept un  liberal autentic, tocmai el care a fost clovnul de serviciu pe la mai toate partidele din Giurgiu. Dacă e să vorbim de liberali autentici atunci Nicuşor Iacob ar trebui să ştie că în  PNL Giurgiu, în afară de Dan Motreanu, mai sunt trei: Consilierul judeţean Dumitru Gavrilă şi consilierii locali Mihai Matei şi Adrian Anghelescu. Ceilalţi, marea majoritate, au fost membri PSD, iar cei mai puţini au fost membri PD, PDL, etc. Asta nu înseamnă că acum nu sunt buni membri PNL. Dar prin  tensiunile pe care încearcă această perlă Nicuşor Iacob şi încă câţiva să le creeze în mod artificial în partid, mă întreb dacă nu cumva aceştia doresc să facă jocul PSD-ului acum în prag de alegeri, tocmai ca să destabilizeze PNL-ul? Am încredere în Ludovic Orban şi în capacitatea lui de a manageria partidul în aşa fel încât să taie răul de la rădăcină, pentru ca aceste cozi de topor să rămână în afara politicii, loc pe care-l merită cu prisosinţă.

Ce aţi zice voi, cei care faceţi şi desfaceţi jocuri care distrug PNL-ul, dacă se va întoarce Marin Anton la conducerea partidului ? Bun ar fi Lucian Iliescu, dar din fericire pentru voi el nu va mai veni. Dar Marin Anton poate să se reîntoarcă, conform unor surse de la Modrogan.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *