Cum poate Ciprian Marica cu certificat de handicap accentuat să conducă o instituţie publică şi un autoturism ? Ei uite că se poate !!!

Cum poate Ciprian Marica cu certificat de handicap accentuat să conducă o instituţie publică şi un autoturism ? Ei uite că se poate !!!

Aflăm din presa online că DGASPC Giurgiu a solicitat organelor abilitate demararea unei anchete cu privire la sustragere de documente. Din aceeaşi sursă aflăm că persoana căreia i-a fost sustras dosarul este rudă prin alianţă cu senatorul Bădălău.

Până aici nimic anormal, un infractor de drept comun probabil a intrat prin efracţie şi a sustras un dosar iar organelle abilitate trebuie să acţioneze în spiritul şi litera legii.

Şi totuşi ce fel de dosar atât de important putea fi acesta de a pus în mişcare echipe de criminalişti ? Într-o primă fază te poţi gândi că o fi vorba de contractele de catering ale DGASPC Giurgiu despre care a scris presa locală. Nu, nici pomeneală. Caut prin presa locală şi găsesc un blog în care apare un articol care poate face obiectul unui mega dosar cu iz penal, iar autorităţile trebuie să se autosesizeze urgent. Faptul că documentul prezentat în cuprinsul articolului este autentic nu mai încape nicio urmă de îndoială atâta timp cât chiar conducere acestei direcţii a solicitat să fie descoperit, prins şi arestat cel care a pus la dispoziţia opiniei publice un document de o asemenea însemnătate!

Vă prezentăm câteva fragmente din cuprinsul articolului apărut pe blog:

“…Doar că, aşa cum vedeţi în imaginea de mai jos, începând cu data de 15/10/2019 Ciprian Marica este mândrul posesor al unui certificat de HANDICAP ACCENTUAT, conform criteriilor medicopsihosociale aprobate prin Ordinul nr 762/31/08/2007 al MMFES şi nr 1992/19/11/2007 al MSP “

Criteriul medico psihosocial de încadrare în grad de handicap din 31082007 | Criteriu

DEFICIENȚĂ ACCENTUATĂ HANDICAP ACCENTUAT***) Întârzierea mintală accentuată – (QI – 21-34)
– Adaptarea la situații noi nu se realizează conform vârstei cronologice.
– Persoana are un ritm de dezvoltare lent, curba de perfecționare este plafonată, având loc blocaje psihice.
– Sunt capabili să efectueze sarcini simple sub supraveghere, au nevoie de servicii de sprijin și se pot adapta la viața de familie, comunitate.

 

“… Ştefan Ciprian Marica este fratele mai mare al lui Răzvan, iar Răzvan este soţul Sabinei Badalau. Adică, directorul nostru adjunct este cumnat cu Sabina Badalau şi cumătru cu Niculae!
Cu alte cuvinte, face parte din familia şi din neamul restrâns, zis şi clanul Badalau! Multe sute, zeci de milioane de euro, case, vile, hoteluri, afaceri şi încrengături în toată ţara, toate cu bani de la bugetul de stat!”

Încheiem citatele din blog. De ce spuneam că autorităţile statului trebuie să se autosesizeze: Dacă certificatul de handicap este unul obţinut în urma unor cercetări medicale atunci Ciprian Marica  putea să fie şi nepotul lui Tutankamon şi tot nu putea obţine postul de director adjunct al DGASPC dintr-un motiv foarte simplu, conform criteriului medico psihosocial de încadrare în grad de handicap din 31.08.2007 – Deficienţă accentuată – handicap accentuat,  Ciprian Marica are întârziere mintală accentuată ( Q – 21 – 34 ) şi este capabil să efectueze sarcini simple sub supraveghere. Atunci cum este posibil ca un astfel de om bolnav să conducă o instituţie publică?  Cu siguranţă nu este vina lui Ciprian Marica, ci este vina angajatorului, respectiv Marian Mina, preşedintele CJ Giurgiu în administrarea căruia se află DGASPC Giurgiu care a angajat într-o funcţie de conducere un om cu handicap psihosocial. În continuare despre oamenii cu un astfel de handicap specialiştii spun că  persoana are un ritm de dezvoltare lent, curba de perfecţionare este plafonată, având blocaje psihice. ATENŢIE  POLIŢIA  RUTIERĂ  !!!  Un astfel de om, urmare a blocajelor psihice, poate pune în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic.

Iar dacă Ciprian Marica este sănătos tun, sănătate pe care i-o dorim şi noi, atunci cei care i-au dat certificatul de handicap trebuie să răspundă în faţa legii.  

Cei care au eliberat certificatul de handicap sunt CJ Giurgiu condus de finul lui Bădălău, Marian Mina şi DGASPC unde este director adjunct posesorul certificatului de handicap, Ciprian Marica fratele ginerelui lui Bădălău.

Fără alte comentarii .                                                                                        

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *