Cum face un deputat giurgiuvean o interpelare de dragul interpelarii

Cum face un deputat giurgiuvean o interpelare de dragul interpelarii

Zilele trecute am văzut o interpelare parlamentară făcută de deputatul Alexandru Andrei şi adresată Ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, ceva de genul: ALOO!! Domnule ministru ce faci bre cu centura ocolitoare a oraşului? Bravo pentru deputat. Până aici nimic extraordinar. Este ceva normal ca un deputat să facă astfel de interpelări pe deoparte să justifice salariul pe care îl primeşte, iar pe de altă parte să le arate giurgiuvenilor că nu l-au trimis de pomană în Parlamentul României.

De pomană sau nu aceasta este altă discuţie numai că interpelarea domniei sale s-a nimerit fix ca nuca-n perete. Spun acest lucru deoarece chiar la subsemnatul în emisiunea TV Cronica Giurgiuveană l-a întrebat şi domnul ministru a explicat pe înţelesul tuturor în ce stadiu se găseşte proiectul LINIA DE CENTURĂ A GIURGIULUI. Mai mult decât atât ministrul a reiterat ideea că printre principalele sale obiective asumate la loc de frunte se găsesc podul de la Grădiştea şi centura ocolitoare a oraşului. Ba chiar mai mult primarul oraşului Nicolae Barbu într-o recentă conferinţă de presă a subliniat faptul că a discutat cu ministrul transporturilor şi că ATENŢIE: “Lucrările pentru linia de centură a municipiului  Giurgiu ca rută ocolitoare vor începe chiar din acest an”.   

M-a surprins faptul că ce ştie tot giurgiuveanul nu ştie tocmai deputatul. De aici şi întrebarea firească: Mai este domnul Alexandru Andrei membru PSD ??? Da sau nu !!! Pentru că după o astfel de gafă, cel puţin eu personal aşa o consider, s-ar părea că nu. În afară de faptul că domnia sa este coleg de partid cu ministrul transporturilor, şi-au făcut împreună campanie electorală lăsând să se vadă că sunt doi buni prieteni, ambii sunt din acelaşi oraş , unde chiar dacă vor să se evite nu au cum, oraşul fiind unul micuţ unde fiecare se cunoaşte cu fiecare şi chiar dacă nu-ţi doreşti tot te întâlneşti . Chiar să nu se fi întâlnit cu ministrul şi să nu fi aflat cum stă treaba cu şoseaua de centură!!! Mira-m-aş.

 Poate că deputatul nostru de Giurgiu fiind mult prea ocupat cu treburile parlamentului nu i-a ajuns şi la urechile domniei sale un fapt arhicunoscut.

Dar … ce bine ar fi dacă nu ar exista acest dar, pentru că-l văd foarte preocupat de soarta românilor nu ar fi mai bine s-o interpeleze pe Olguţa Vasilescu Ministrul Municii şi să-i readucă aminte că în programul de guvernare s-a vorbit despre creşterile salariale atât de aşteptate de tot românul, dar că în acel program nu scrie nici un cuvinţel despre restructurările pe care trebuie să le facă primarii şi alte instituţii bugetare, probabil împotriva voinţei lor, deoarece nu au surse pentru susţinerea salariilor mărite. Dacă s-ar fi spus în programul de guvernare că salariile cresc direct proporţional cu disponibilizările credeţi că mai ajungea Olguţa ministru ? …

Şi astfel de exemple de interpelare pot continua  domnule deputat.

I.C.MANDU        

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *