Cum crede un cetăţean că putem scăpa Giurgiu de ciuma roşie …

Cum crede un cetăţean că putem scăpa Giurgiu de ciuma roşie …

Un cetăţean din Giurgiu, spune dumnealui fidel cititor al publicaţiei noastre, a trimis pe adresa redacţiei o scrisoare pe care ne-a rugat să o publicăm în ziarul nostru. Sincer nu de puţine ori am fost nevoiţi să refuzăm solicitări asemănătoare, din cvarii motive, dar scriitura cetăţeanului care ne-a rugat să nu-i publicăm deocamdată identitatea ni s-a părut foarte interesantă drept pentru care v-o oferim spre lecturare:

“ Domnule Mandu,

 Sunt un fidel cititor al publicaţiei dumneavoastră, cum de altfel vă urmăresc şi emisiunea TV Cronica Giurgiuveană şi am realizat că sunteţi independent politic, cu o oarecare aplecare spre dreapta, dreaptă pe care nu ezitaţi să o criticaţi atunci când apar derapaje evidente. Acestea sunt considerentele care m-au determinat să apelez la dumneavostră având convingerea fermă că-mi veţi publica scrisoarea.

Despre mine ţin să aduc la cunoştinţa cititorilor dumneavoastră că sunt apolitic. Dacă PSD-ul din Giurgiu m-ar fi convins că principala lor preocupare este cea legată de bunăstarea oamenilor, ar fi găsit în mine un vajnic apărător. Dar când văd, ca simplu cetăţean, cât rău au putut să facă şi mă refer strict la Giurgiu, această ciumă roşie, Giurgiu-lui ca oraş şi întregului judeţ, sincer vă spun mă simt oripilat numai când aud pronunţându-se PSD.

 Dacă la început PSD a fost considerat partidul nevoiaşilor, acum PSD-ul este partidul înavuţiţilor prin jaf şi furt din avuţia ţării şi nu în ultimul rând din buzunarele tuturor oamenilor din ţara asta.

Pentru că nu-i mai suport, eu şi ca mine sunt milioane de români, nu înseamnă că trebuie să le facem rău fizic. Cel mai mare rău pentru ei, chiar mai rău şi decât o bătaie soră cu moartea, ar fi să fie înlăturaţi de la putere. Puterea pentru ei înseamnă tot. Sunt conştienţi că dacă nu vor mai deţine puterea vor deveni ceea ce de fapt sunt, nişte mari anonimi. Or ca să nu mai fie ei în centrul atenţiei, deja este mai mult decât pot suporta.

Şi acum vine întrebarea pe care mi-am pus-o adeseori: Cine ar avea puterea să se lupte cu acest mastodont alcătuit din minciună ipocrizie şi manipulare numit PSD? Singura alternativă la Giurgiu este PNL. Problema care se pune este, care PNL? PNL-ul actual este măcinat de lupte interne. Sunt scindaţi în tabere, bineînţeles această admosferă este întreţinută şi de cozile de topor ale PSD-ului infiltrate în PNL. Fostul preşedinte, Marin Anton, s-a dovedit a nu avea vocaţie de preşedinte, cel mult de sforar, de aranjor de culise, dar în niciun caz de preşedinte de partid. El a fost cel care a tolerat bisericuţele din partid ceea ce a şi dus la debarcarea lui. PNL-ului, la nivel naţional, i-a convenit de minune atunci când un parlamentar PSD, şi mă refer la Alexandru Andrei, a întărit rândurile deputaţilor PNL, destul de şubrede la momentul respectiv. Bineînţeles că trâmbiţele PSD şi cozile de topor din interiorul PNL au început să-l toace. Mă bucur că deputatul Alexandru Andrei, crescut în PNL, este o nucă mult prea tare pentru dinţii lor ştirbi şi măselele cariate, motiv pentru care le şi miroase gura foarte urât, mai ales când vorbesc prostii.

Cei care-şi doreau puterea din PNL au rămas cu dinţii la gard pentru că de la Bucureşti a venit preşedinte interimar Dan Motreanu, cel care a şi ajuns europarlamentar şi deputatul Alexandru Andrei vicepreşedinte. Tactul şi calmul ardelenesc al lui Motreanu, asociat cu Andrei un foarte bun cunoscător al locurilor şi mai ales al oamenilor au adus şi primele rezultate, atât la alegerile europarlamentare, cât şi la cele prezidenţiale. Numai că, din păcate, dorinţele de preamărire ale unora şi cozile de topor ale PSD-ului infiltrate în PNL întreţin dihonia din partid. Dacă nu se va interveni la modul dur prin exluderea din partid a celor care nu se aliniază intereselor partidului, alegerile locale şi parlamentare vor fi câştigate de ciuma roşie.

Aşa cum fiecare cetăţean al acestei ţări are dreptul la o opinie daţi-mi voie domnule Mandu, cu concursul publicaţiei dumneavoastră, să aduc la cunoştinţa giurgiuvenilor  şi părerea mea personală de reinventare a PNL-ului şi câştigarea alegerilor locale şi parlamentare.

Este ştiut de toată lumea că PSD-ului, pe româneşte spus, îi tremură chiloţi-n vine de teama că Toma Petcu împreună cu toţi colegii lui din ALDE, foşti PNL-işti, se vor întoarce în PNL. Toma Petcu este unul dintre cei mai buni strategi politici la nivel naţional. Venirea lui alături de Motreanu şi Andrei vor fi coşmarul PSD-ului. Pentru stingerea conflictului intern legat de cine va fi candidatul de primar, cei trei şi mă refer la Motreanu, Andrei şi Petcu ar trebui să-l contacteze pe Nicolae Florian, care urmare a notorietăţii de care se bucură şi susţinut de o echipă puternică poate câştiga lejer primăria Giurgiu şi majoritatea în consiliul local care atrage după sine doi viceprimari. Pentru consiliul judeţean cel mai bun candidat este Dumitru Beianu, care cu sprijinul primarilor PSD, foşti liberali, care dacă vor vedea noua echipă de conducere a partidului cu siguranţă vor reveni în PNL, astfel că Dumitru Beianu va fi preşedintele consiliului judeţean în care majoritatea consilierilor vor fi PNL-işti putând avea chiar şi doi vicepreşedinţi. Dacă vor face acest lucru în toamnă PNL-ul va avea cel puţin 4 parlamentari. Dacă nu …

Închei cu speranţa ca în acest an să reuşim împreună să scăpăm de ciuma roşie. “

Fără alte comentarii.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *