Cu oameni ca Dragnea si Badalau PSD-ul tinde sa devina, daca nu deja a devenit, un partid de sorginte neocomunista

Cu oameni ca Dragnea si Badalau PSD-ul tinde sa devina, daca nu deja a devenit, un partid de sorginte neocomunista

Persoana care se ocupă de facebook-ul lui Niculae Bădălău se vede de la o poştă că este un profesionist. Prin  scriitura lui îi poate crea unui tip plin de vicii, lipsit de scrupule, imaginea bunului samaritean. Spun acest lucru deoarece l-am ascultat vorbind pe Bădălău de sute de ori.  Expresiile, modul de alcătuire a propoziţiilor, a frazelor  folosite în postarea pe facebook lipsesc cu desăvârşire din bagajul de cunoştinţe a celui ce se pretinde a fi autorul postării.

Prin respectiva postare Bădălău vrea să minimalizeze efectul plecării a încă unui deputat din partidul de sorginte neocomunistă. Din surse demne de încredere se pare că Bădălău va rămâne singurul din cei cinci parlamentari PSD de Giurgiu alături de Dragnea.

Singura şansă a PSD-ului de a scăpa de la dezastrul total spre care se îndreaptă ţine mai mult de un miracol şi anume, revenirea lui Ponta ca preşedinte al PSD şi dispariţia din partid a lui Dragnea şi a găştii  lui formată din Codrin, Vâlcov, Bădălău, Olguţa, etc. Îmi doresc ca PSD-ul să rămână pe scena politică pentru că sincer cred în pluripartidism, iar pentru echilibru este nevoie şi de un partid de stânga puternic, dar format din oameni cu adevărat de stânga. Este de noaptea minţii să creadă cineva  că ăştia care au devenit multimilionari în euro prin furt, suferă alături de poporul înfometat!

În postarea după facebook  Bădălău se autosatisface… psihopolitic (termen inventat).  

“Țin minte că în urmă cu doar câțiva ani, la Giurgiu PSD era o organizație șubredă, partidul avea un singur parlamentar și doar o mână de primari. Prin muncă multă am reușit să pun bazele unei echipe tinere, pentru care am făcut tot ce am putut pentru a le înlesni doleanțele și pentru a-i ajuta să prindă aripi din punct de vedere politic. În timp, am reușit ca, în Giurgiu, să avem 5 din 6 PSD. Mai mult, am reușit să promovez miniștri în posturi cheie pentru dezvoltarea României.”

Dacă ne luăm după ce scrie aici Bădălău este evident că omul suferă cumplit de amnezie. Oameni buni în câştigarea algerilor la Giurgiu Bădălău nu a avut nici cel mai mic merit. Dacă se punea problema ca oamenii să voteze având în cap doar imaginea lui Bădălău în mod sigur PSD-ul la Giurgiu nu ar fi depăşit pragul electoral!

Marele merit al reuşitei scorului obţinut de PSD Giurgiu este datorat în proporţie de peste 70% “minunatei” Ordonanţe de Urgenţă 55 care a permis migraţia primarilor PNL către PSD, primari care au dezertat pentru banii fără număr daţi UAT-urilor de către Dragnea care era Ministrul Dezvoltării.  Restul de 30% le este datorat tinerilor din partid care au muncit în credinţă crezând în gogoriţele vândute de Bădălău.

Ce merit a avut Bădălău în toată această ecuaţie? Zero. Zero absolut! El, Bădălău nu a făcut altceva decât să revendice în nume propriu şi personal un concurs de împrejurări nefast pentru PNL şi benefic pentru PSD şi munca unor oameni care chiar au crezut atunci la început că programul de guvernare PSD este o soluţie viabilă pentru poporul nostru greu încercat.

Sunt convins că dacă lucrurile vor continua în acelaşi hal, în bătaie de joc faţă de oameni, PSD-ul se va autodizolva.

I.C.MANDU                                                                                                      

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *