Coreea de Nord a lansat o noua racheta balistica. “SUA iau in calcul o actiune militara impotriva statului nord-coreean”

Coreea de Nord a lansat o noua racheta balistica. “SUA iau in calcul o actiune militara impotriva statului nord-coreean”

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică. Regimul de la Phenian a lansat, miercuri, o rachetă balistică, din zona oraşului Sinpo de pe coasta de est a Coreei de Nord.

Racheta s-a prăbuşit în apele Mării Japoniei după ce a zburat pe o distanţă de aproximativ 60 de kilometri, au anunţat autorităţile militare sud-coreene şi americane, citate de  Mediafax.

Testul balistic a fost efectuat în contextul exerciţiilor militare anuale ale forţelor americane şi sud-coreene, despre care regimul stalinist de la Phenian afirmă că reprezintă pregătirea invaziei Coreei de Nord.

                                                                                                                                            

Preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat că este pregătit să soluţioneze chestiunea nord-coreeană şi fără ajutorul Chinei.

La puțin timp după acest anunț, Phenianul a anunţat că va reacţiona în cazul în care comunitatea internaţională înăspreşte regimul de sancţiuni la adresa regimului nord-coreean.

„Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a stabilit că racheta lansată din Coreea de Nord nu a reprezentat o ameninţare pentru continentul nord-american”, se afirmă într-un comunicat al Comandamentului Statelor Unite pentru Pacific, în care se se mai precizează că datele disponibile indică faptul că a fost vorba de o rachetă balistică de rază medie de tip KN-15.

Secretarul american de Stat Rex Tillerson a declarat că iniţierea unei acţiuni militare împotriva statului nord-coreean este „o opţiune” luată în calcul de SUA, dar că Washingtonul nu ar dori să se ajungă la un conflict armat.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte un nou test nuclear.

În luna februarie a.c., Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, prima de la învestirea lui Donald Trump.

Luna trecută, Coreea de Nord a lansat patru rachete în Marea Japoniei. SUA a „condamnat ferm” acțiunea Phenianului.

Tot în luna martie, Coreea de Nord a testat un nou motor de rachetă în prezența lui Kim Jong-un.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *