Consilierii locali PSD din comuna Bucşani opozabili preşedintelui organizaţiei PSD Giurgiu

Consilierii locali PSD din comuna Bucşani opozabili preşedintelui organizaţiei PSD Giurgiu

Conform unor informaţii pe surse, azi, 12 februarie, în cadrul Consiliul Local din comuna Bucşani, judeţul Giurgiu începând cu ora 16:00 a avut loc o şedinţă extraordinară cu un singur proiect de hotărâre pe ordinea de zi cu privire la angajarea unui avocat care să reprezinte consiliul local în procesul intentat de fostul viceprimar Rizea Ionel care contestă la Tribunalul Giurgiu hotărârea consiliului local prin care a fost demis din funcţie.  Facem precizarea că fostul viceprimar Rizea Ionel, membru PSD a fost înlocuit tot cu un membru PSD.

Cu 10 minute înainte de începerea şedinţei au intrat în sală Marian Mina, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene PSD Giurgiu şi preşedinte al CJ Giurgiu însoţit de Elena Dinu, deputat PSD şi Lucian Corozel, vicepreşedinte al CJ Giurgiu.

Preşedintele filialei PSD Bucşani, Viorel Trebe a solicitat adăugarea a încă unui punct pe ordinea de zi cu privire la numirea unui alt consilier PSD după lista de rezervă în locul consilierului PSD decedat în luna iulie a anului trecut.

Conform surselor noastre, în acel moment au început vociferările prin care consilierii locali, mai ales cei ai PSD, şi-au exprimat nemulţumirea faţă de momentul ales, motivând că şedinţa este una extraordinară cu un singur punct şi  aşa cum au aşteptat şapte luni mai pot aştepta câteva zile până la o şedinţă ordinară în urma căreia să fie numit un alt consilier local PSD.

După acest episod a intervenit Marin Mina care a spus că hotărârea adoptată în cadrul consiliul local împotriva fostului viceprimar nu este legală, după care a trecut la ameninţări spunându-le consilierilor locali că vor răspunde în instanţă penal şi civil. Din acest punct de vedere nimic nou sub soare.

La acuzele aduse de Marian Mina nici consilierii locali PSD nu s-au lăsat mai prejos reproşându-le celor veniţi de la centru că numai datorită implicării lor, a consilierilor PSD, în campania electorală Pătrăşescu Radu a ajuns primar  şi Rizea Ionel viceprimar care au distrus comuna din punct de vedere economic şi social. Reproşurile consilierilor continuând, spunându-le invitaţilor neinvitaţi, că prezenţa lor are drept scop susţinerea primarului şi a viceprimarului care au înşelat aşteptările tuturor oamenilor din Bucşani prin neimplicare în soluţionarea problemelor cu care se confruntă localitatea. Tot consilierii au spus că singura realizare notabilă a primarului este propria crescătorie de peşte neautorizată, precum şi cumpărarea de utilaje agricole. Un alt consilier, conform aceloraşi surse, a spus că primarul Radu Pătrăşescu, tot aşa ca în vechile dinastii, vrea să lase tronul de primar de această dată, moştenire fiului său Părăşescu Iulian , director al şcolii din Bucşani preocupat mai mult de agricultură decât de şcoală.

Marian Mina şi Elena Dinu au plecat dezamăgiţi de reacţia pe care au avut-o împotriva lor propriii consilieri PSD.

Ca să se afle-n treabă Corozel a spus la plecare că  Dan Pasat a pus presiune pe consilieri ca să voteze împotriva propriului partid. Cum putea să facă Dan Pasat acest lucru numai Corozel ştie.

Noi ştim, conform declaraţiilor publice făcute de Dan Pasat că intenţionează să candideze pentru funcţia de primar al comunei Bucşani din poziţia de candidat independent. Cum poţi influienţa deciziile consilierilor locali din această poziţie de independent, habar nu am. Dar cu siguranţă cineva ştie şi într-un târziu ne va spune şi nouă. Dar până atunci un lucru este cert:  PSD-ul pierde din ce în ce mai mult din credibilitate chiar şi în faţa propriilor consilieri.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *