Confesiunile unui asasin economic …

Confesiunile unui asasin economic …

Din 1989 anul de graţie al loviturii de stat ni se pare că asistăm la un fel de politicianism infantil ce poate fi asemănat cu jocul unor oameni mari care au carenţe în gândire, dar în schimb au o părere foarte bună despre ei sub aspectul omului politic ce poate fi asemănată cu un fel de narcisism politicianist.

Realitatea însă este cu totul alta. Astfel de politicieni îşi pun la lucru inteligenţa numai în scopul obţinerii de foloase băneşti pentru sine şi pentru cei apropiaţi lor. Acţiunile lor nu au absolut nici o legătură cu îmbunătăţirea nivelui de trai al cetăţenilor acestei ţări.

Dacă cumva în acestă castă de sorginte mafiotă apar şi oameni politici de bună credinţă  care au viziune şi idei pragmatice de relansare economică, caracatiţa mafiotă face tot ce depinde de ea, mergând până la extremă, ca astfel de oameni să dispară după scena politică.

Cu trei ani în urmă, la postul local de televiziune Giurgiu Tv le recomandam celor care urmăresc emisiunea Cronica Giurgiuveană să citească Confesiunile unui asasin economic. Nu ştiu câţi dintre domniile lor au avut disponibilitatea sau timpul necesar să citească această carte scrisă de un asasin economic în adevăratul sens al cuvântului. Vă prezint un scurt rezumat al acestei cărţi:

Confesiunile unui asasin economic

Asasinii economici, scrie John Perkins, sunt profeşionisti extrem de bine platiţi care escrochează de miliarde de dolari, ţări din întrega lume. Ei redirecţioneaza bani de la Banca Mondiala, de la agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţionala (USAID) şi de la alte organizaţii straine de “ajutor” către seifurile corporaţiilor si către buzunarele puţinelor familii bogate care controlează resursele naturale ale planetei. Mijloacele lor sunt variate, de la rapoarte financiare frauduloase, alegeri trucate, mita şi şantaj, la sex şi crimă. Confesiunile unui asasin economic, pe care Perkins a fost sfătuit de mulţi să nu le scrie, relatează traseul autorului, de la servitorul îndatoritor la avocatul pasionat de apararea drepturilor celor oprimaţi. Aflat pe ştatul de plată al unei firme internaţionale de consultanţă, el chiar a fost un asasin economic.”

Pentru cei care nu au timp să citească  cartea vă rog să vă răpiţi din timpul dumneavoastră doar 20 de minute şi să urmăriţi acest video clip care este un rezumat al acestei extraordinare cărţi din care veţi înţelege ce se întâmplă cu noi, cu ţara noastră şi  …

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *