Condimentul care ne scapa de depresia de iarna

Condimentul care ne scapa de depresia de iarna

Vremea rece şi înnorată nu are tocmai un efect benefic asupra psihicului nostru, aşa că putem apela la acest ingredient, pentru a ne relaxa şi a ne simţi mai bine. Despre ce este vorba? Ei bine, scorţişoara nu este doar un condiment apreciat, ci şi un remediu anti-depresie de nădejde în sezonul rece.

Vin fiert cu scorţişoară

Imaginează-ţi că ai în faţă o cană de vin fiert cu scorţişoară, pe care o bei într-o atmosferă caldă, în compania oamenilor dragi. Ce sentiment te încearcă? Da, e foarte plăcut. Noi îţi oferim şi reţeta, pentru a pune în aplicare acest vis.

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

1 litru de vin roşu, un baton de scorţişoară, 5 steluţe de anason, 4-5 cuişoare, 7 linguri de zahăr.

După ce am trecut vinul printr-o sită, pentru a evita formarea spumei, îl vom amesteca cu zahăr, steluţe de anason, cuişoare şi scorţişoară. Compoziţia se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute.

SPA acasă

Eşti tristă şi înfrigurată? Mirosul de scorţişoară are un efect benefic asupra creierului, astfel întreg organismul este invadat de o stare de bine. Nu mai sta pe gânduri şi pune în practică această reţetă de răsfăţ la tine acasă.

Iată de ce anume ai nevoie: o oală de 5 litri, apă, 3 batoane de scorţişoară şi 500 grame de sare. După ce a dat în clocot, toarnă această compoziţie în apa de baie. Şi gata! Te poţi lăsa în voia răsfăţului!

Apa fierbinte, sarea şi scorţişoara îţi vor relaxa muşchii şi îţi vor revigora organismul.  

Dacă nu ai cumpărat batoane de scorţişoară, poţi folosi această reţetă doar cu apă şi sare, iar în jurul căzii vei aprinde lumânări parfumate sau beţişoare cu aromă de scorţişoară.

Cafea specială

Aproape nicio femeie nu îşi începe ziua fără cafea. Există însă o reţetă de succes pe care o folosesc restaurantele din occident şi pe care o poţi folosi şi tu.

Atunci când îţi pregăteşti dimineaţa cafeaua pune şi o linguriţă de cacao şi un vârf de cuţit de scorţişoară. Potrivit unui studiu din Marea Britanie, scorţişoara are efecte benefice asupra întregului organism fiind un puternic antioxidant şi antiseptic.

Dacă este consumată zilnic, scorţişoara încetineşte procesul de îmbătrânire şi oferă organismului o imunitate puternică.

 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *