COMUNICAT DE PRESĂ – privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate către populaţie

COMUNICAT DE PRESĂ –  privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate către populaţie

Conform Ordinului MS nr. 1648/21.06.2022, Directia de Sanatate Publica Giurgiu a distribuit in perioada 28-29.06.2022 medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate către companiile de distributie medicamente, care le vor preda farmaciilor prevazute in lista avizata de catre Ministerul Sanatatii, astfel: 

NR. DENUMIRE PUNCT DE LUCRUADRESA PUNCT DE LUCRU
1Dr MaxȘoseaua București, bl. 7/300
2Dr MaxȘoseaua București, Nr. 197 ,Centrul Comercial Kaufland
3Dr MaxȘoseaua București, bl. B4/1S, parter 
4Dr MaxStrada Nicolae Bălcescu, bl. V32, sc. B, parter
5Dr MaxBulevardul CFR-adiacent, Nr. 35-38/335
6Dr MaxStrada Profesor Nicolae Droc Barcian MUV 1
7Help Net 54 Giurgiu, Șoseaua București, Bl 61/2D, județul Giurgiu
8Help Net 134Giurgiu, Strada  Vlad Țepes-Ecaterina Varga, Complex Comercial Piața Centrală, județul Giurgiu
9Help Net 177Giurgiu, Strada Alexandriei, Nr. 7, județul Giurgiu
10Help Net 326Giurgiu, Piața Gării, Nr. 1(4), parter, județul Giurgiu
11GRF 2 GRStrada București Nr.202/5D, scara A-B

Farmaciile din lista eliberează medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate în mod gratuit, exclusiv în baza prescripţiei medicale emise de medicul de familie în formatul original. Odată cu medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate, farmaciile pun la dispoziţia pacientului sau a aparţinătorului, respectiv persoanei care ridică medicamentul în numele pacientului şi informaţiile privind modul de administrare, conform Fişei informative pentru pacienţi cu privire la medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate.

          La ridicarea din farmacie, pacientul ori, după caz, aparţinătorul semnează Acordul pacientului privind administrarea tratamentului cu medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate.

Medicii de familie prescriu o singură dată comprimatele de iodură de potasiu 65 mg pacienţilor eligibili aflaţi în evidenţa proprie, precum şi pacienţilor eligibili care nu au medic de familie, utilizând formularul de reţetă simplă tip PRF. Pentru pacientul minor, respectiv pentru pacientul lipsit de discernământ, medicul de familie eliberează reprezentantului legal al acestuia prescripţia medicală pe numele pacientului minor, respectiv al pacientului lipsit de discernământ.

Persoanele care nu au medic de familie, respectiv reprezentanţii legali ai minorilor ori persoanelor lipsite de discernământ care nu au medic de familie se pot prezenta la orice cabinet de medic de familie şi completează, în vederea obţinerii prescripţiei, o declaraţie pe propria răspundere în faţa medicului de familie.

Este interzisă orice campanie publicitară care să facă referire la anumite beneficii, recompense şi/sau alte facilităţi legate de distribuirea către populaţie a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate, fiind permise doar afişarea informării asupra activităţii de distribuire către populaţie a acestui medicament, la loc vizibil, în farmacia comunitară inclusă în lista prevăzută la art. 1 care distribuie, publicarea pe pagina web a Ministerului Sănătăţii sau publicarea campaniilor de informare desfăşurate de autorităţile publice centrale.

Important!

Iodura de potasiu de 65 mg se va administra numai la indicaţiile autorităţilor şi doar în caz de eveniment sau incident nuclear!

Metodele de informare ale autorităţilor în caz de accident nuclear se vor face prin intermediul radio, TV, mass media sau/şi chiar prin intermediul sirenelor de protecţie civilă.

DIRECTOR EXECUTIV

JR. MAGDALENA MĂRCUȚ

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *