COMUNICAT DE PRESĂ CONSILIUL JUDEŢEAN GIURGIU

COMUNICAT DE PRESĂ  CONSILIUL  JUDEŢEAN GIURGIU

Conducerea Consiliului Județean Giurgiu a așezat județul nostru pe harta învățământului dual din România!  Ieri, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, și vicepreședintele Elisabeta Mihalcea au stat la aceeași masă cu importanți reprezentanți ai mediului de afaceri din Giurgiu, Camera de Comerț Româno-Germană, Ambasada Austriei, oficiali ai guvernului și instituții de educație.

Discuțiile au vizat strategia învățământului dual pentru 2022-2023, cu accent pe soluțiile pentru conectarea domeniului educației cu realitățile din câmpul muncii.

Cei mai importanți  jucători din mediul de afaceri local au fost prezenți la eveniment și au ținut să explice cât de mare nevoie au de forță de muncă și cât de interesați sunt de o colaborare asumată între Consiliul Județean, instituțiile de învățământ și Ministerul Educației.

Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane AHK, Sebastian Metz a ținut să felicite și să aprecieze public implicarea și eforturile depuse de vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, pentru dezvoltarea sistemului educațional giurgiuvean.

Deputatul Gabriela Horga și-a exprimat susținerea proiectelor în domeniul educației din județul Giurgiu, precum și disponibilitatea de a discuta cu toți factorii implicați.

Deputatul a explicat că are în vedere, în perioada următoare, inițierea unui proiect de lege în domeniul educației.

La eveniment au participat Sebastian Metz, președinte al Camerei de Comerț Româno-Germane AHK, Stephan Stürzer, oficial al ambasadei Austriei, Daniela Nicolescu, secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Tudor Prisecaru, președintele Senatului Universității Politehnica București, Gabriela Horga, deputat PNL de Giurgiu și Dumitru Beianu, președintele Consiliului Județean Giurgiu.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *