COMUNICAT DE PRESA

COMUNICAT DE PRESA

Scrisoare deschisă,

Domnule Preşedinte Klaus Werner Iohannis,

Am fost unul dintre parlamentarii care v-am susţinut necondiţionat, acţionând în acest sens pe faţă, în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din urmă cu un an, în ciuda opiniei partidului din care făceam parte. Am fost unul dintre milioanele de români care a văzut în dumneavoastră salvarea, garanţia viitorului nostru şi al copiilor noştri, unul din milioanele de votanţi care vroia schimbarea, conform mesajului domniei voastre, într-o Românie a lucrului bine făcut. Nu l-am susţinut şi nu l-am votat pe Victor Ponta deoarece vedeam în el minciuna perpetuată de 25 de ani încoace şi continuarea jocurilor de culise ale politicienilor şi clientelelor acestora, care au condus România în haosul din prezent. Fostul premier era nedemnul continuator al celor care au distrus România din temelii, era înconjurat de aceeaşi oamenii care au îngenuncheat populaţia prin transformarea corupţiei în literă de lege şi, cu toate acestea, au rămas în înaltele demnităţi de factori decidenţi ai acestei ţări oropsite, indiferent de voinţa poporului. V-am ales şi m-am bătut să fiţi dumneavoastră preşedintele românilor deoarece contracandidatul nu reprezenta profilul politicianului corect, impulsionat în tot ce făcea de metehnele foştilor preşedinţi, care nu reprezenta generaţia tânără în ciuda vârstei sale. Pentru că, în fine, Victor Ponta nu putea fi garantul României corecte, garantată de către dumneavoastră.

Domnule Preşedinte,

În numele lui Dumnezeu şi al copiilor noştri, vă rog să ascultaţi până la capăt voinţa poporului…Ca mamă, nu am cuvinte să descriu în cuvinte durerea unui părinte care îşi duce copilul spre îngeri. Din păcate, eu am trecut prin aşa ceva şi chiar nu doresc nimănui să treacă prin asemenea momente cumplite, este o traumă peste puterea de înţelegere a unui om… Din păcate, a fost nevoie de sacrificarea unor copii nevinovaţi pentru ca poporul român să se trezească din lâncezeala din ultimii 25 de ani. Jertfa celor plecaţi spre Ceruri a trezit la viaţă România, oamenii au prins curaj, forţă şi determinare pentru a ieşi în stradă şi a spune, aşa cum şi dumneavoastră spuneaţi acum un an, „Punct şi de la capăt!”. 
Pe de altă parte, atrag atenţia asupra pericolului ca revolta socială din România să fie folosită în acelaşi jalnic mod politicianist. Vedem cum exponenţii sistemului mult-hulit acum vin şi îşi revendică prezenţa într-o viitoare guvernare, în conducerea ulterioară a ţării, se vor din nou prim-miniştri, miniştri şi şefi ai românilor.

Domnule preşedinte,

Poporul nu a ieşit în stradă pentru a gira înlocuirea partidelor politice între ele. Rocade de acest fel s-au făcut permanent din 1989 încoace. Românii nu mai vor numiţi ori puşi în funcţii de decizie tot pe decidenţii politici care şi-au ridicat imperii pe spatele nostru, a oamenilor corecţi! Nu mai vrem „jocuri” şi negocieri de culise, nu mai vrem întâlniri în miez de noapte să hotărască tot aceeaşi oameni în ce mod dă pună mâna pe putere. Ne-am săturat de acest sistem corupt până în măduva oaselor. Trebuie să spunem stop şi de la capăt. Dumneavoastră sunteţi obligat să spuneţi astfel şi să vă ţineţi de această promisiune!
Aveţi datoria de a arăta poporului că nu s-a înşelat alegându-vă pe dumneavoastră! Românii l-au ales pe Klaus Werner Iohannis, şi nu PNL ori PD-L .
Domnule Preşedinte, vă rog din suflet: Aveţi grijă de România şi de români! 
Aşa să vă ajute Dumnezeu!

Deputat de Giurgiu, 5 noiembrie 2015
Liliana CIOBANU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *