Clubul Rotary Danubius Giurgiu are un nou invartitor de roata

Clubul Rotary Danubius Giurgiu are un nou invartitor de roata

Asupra Clubului Rotary Danubius Giurgiu până de curând în percepţia mentală a  giurgiuvenilor plutea un fel de aură a unui mister cu tentă ocultă. Acest lucru a fost posibil datorită slabei comunicări cu masele. Este pentru prima dată când noul preşedinte al rotaryenilor giurgiuveni ridică voalul misterului ce pluteşte asupra acestui club. Unul dintre membrii fondatori ai clubului rotaryan, Liliana Ciobanu a prezentat noul preşedinte în persoana doamnei Ramona Lucia Iordache Cuc drept noul învârtitor de roată.

În virtutea aflării adevărului despre cine sunt oamenii care fac parte din acest club select, care este scopul întâlnirilor şi a modului cum îşi doresc să se implice în soluţionarea multiplelor probleme spinoase din ultima perioadă cu care se confruntă comunitatea giurgiuveană, ce au realizat şi ce intenţionează să realizeze în continuare pentru cel puţin o mică parte dintre cei aflaţi în nevoi  luni, 16 iulie a avut loc o conferinţă de presă prezidată de noul preşedinte Ramona Lucia Iordache Cuc care i-a avut alături pe Liliana Ciobanu de la compartimentul relaţii cu publicul, veteranul rotaryan George Csender care face parte de asemenea din compartimentul relaţii cu publicul şi Marian Mihalcea în dubla sa calitate aceea de secretar şi vicepreşedinte al rotaryenilor giurgiuveni.

Vizibil emoţionată în debutul conferinţei de presă, „învârtitorul de roată„ Ramona Lucia Iordache Cuc a vorbit despre tema anului rotaryan 2018-2019  intitulată „ Să fim inspiraţia „ explicând  ce îşi propune plecând de la această temă:

Plecând de la tema acestui an Rotarian îmi propun ca prin acţiunile noastre să fim inspiraţia pentru o schimbare pozitivă, inspirând comunitatea să facă faţă cu curaj şi optimism societăţii actuale. Să fim inspiraţia pentru tineri, să îşi clădească viitorul pe principii sănătoase, pe cinste, corectitudine şi muncă, acestea fiind valori care conduc la dezvoltarea personală. Să fim inspiraţia pentru tineri, în ceea ce priveşte spiritul civic, grija pentru mediul înconjurător, respectul faţă de semeni, conştientizarea faptului că prin acţiunile fiecărei persoane putem schimba puţin viitorul planetei.”

În continuare explică ce este de fapt şi de drept Rotary „ Rotary este o organizaţie formată din OAMENI din domenii de activitate variate, OAMENI care dedică un strop din viaţa lor în serviciul umanităţii, OAMENI care sunt exemple atât în activitatea profesională cât şi în viaţa privată, OAMENI care încurajează, stimulează şi întreţin bunăvoinţa şi înţelegerea. Cultivarea acestor idealuri se află în mâinile acestor oameni, care se întâlnesc  pe un fond de prietenie, fără conotaţii religioase sau politice, de aceea îmi doresc o colaborare a tuturor membrilor, pentru că vocaţia de a servi Rotary, poate transforma în bine vieţi şi comunităţi. „

 Ramona Lucia Iordache Cuc  a prezentat programul pe care îl propune pentru anul Rotaryan care a început la 1 iulie şi care cuprinde trei capitole. Educaţie, social şi sănătate:

Educaţie- Concurs de înot în parteneriat cu „ Prietenii de lângă tine”, Ghiozdanul pentru şcoală, Rotary susţine excelenţa-buresele de excelenţă, concurs de atletism, Tabara internaţională de pictură, premierea olimpicilor în cadrul balului.

Social- Moş Crăciun există– cadouri pentru copii proveniţi din familii nevoiaşe, Bunici fără nepoţi– acţiune care priveşte bătrânii, Dăruieşte un zâmbet, fă un copil fericit ( se va alege un proiect funcţie de buget )

Sănătate- Ziua diabetului, program de educare a elevilor din şcolile gimnaziale cu privire la un regim alimentar sănătos şi nevoia de mişcare, Sănătate înainte de toate program derulat în mediul rural, cu privire la igiena corporală, importanţa spălatului pe mâini. În cadrul acestui program vom oferi copiilor produse de igienă ( săpun, pastă de dinţi şi periuţe).

Acţiuni de voluntariat pe care le propun, acţiuni în care membrii clubului să fie implicaţi în mod direct: Rotary plantează- plantarea a 100 de copaci de dimensiuni mari, care să simbolizeze împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire, Marea curăţenie pe 15 septembrie, în parteneriat cu „Let’s do it” ,  Organizarea unui spectacol pentru strângere de fonduri pe care să îl intitulăm “  Doamne ocroteşte-i pe români” , ocazie cu care vom sărbători CENTENARUL – 31.10.2018, Seara Crapului Rotaryan , Concurs de pescuit “ Crapul Rotaryan” în scopul obţinerii de fonduri, Pe data de 30.07.2018  vom face curăţenie la fântâna din comuna Daia.

Proiectul balului de anul acesta: “ Amenajarea sălii de aşteptare a secţiei de oncologie” .

Cu modestia care o caracterizează Ramona Lucia Iordache Cuc şi-a propus ca cel puţin 80-90% din proiecte să fie puse în practică. Despre istoricul Rotary şi realizările anterioare ale acestui club vom vorbi într-o ediţie viitoare.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *