Claudia Pătraşcu, nora Ministrului Niculae Bădălău, s-a săturat …

Claudia Pătraşcu, nora Ministrului Niculae Bădălău, s-a săturat …

Sunt câteva aspecte ce ţin de viaţă cu care nu pot fi de acord în ruptul capului. Atunci când două persoane se căsătoresc îşi jură unul altuia că vor fi împreună până ce moartea îi va despărţi. Cu toate acestea, încă din cele mai vechi timpuri, din varii motive, familiile se despart. Dar atât de des, după perioade scurte de mariaj şi atât de multe despărţiri ca în această perioadă modernă cum ne place să credem că trăim de aproape 30 de ani, nu mi-a fost dat să trăiesc. Habar nu am dacă căsătoriile acum se mai fac din dragoste sau din interes, pentru că văd boşorogi cu buzunarele pline de …viagra, căsătoriţi cu fete tinere, pline de silicon ce par a fi păpuşi gonflabile, aşa cum văd şi nişte băbătii cu pieile întinse la estetician, cu proteze dentare şi peruci care au rolul să acopere capul rămas doar cu câteva fire de păr natural, căsătorite cu bărbaţi  tineri ce au muşchii umflaţi cu steroizi.

Ceea ce mă întristează şi îmi crează o stare de disconfort psihic se produce atunci când văd oameni tineri care se căsătoresc, fac copii şi se despart. Că se despart ei, că nu reuşesc să înţeleagă valorile familiei ţine de capacitatea lor de adaptare la un alt mod de viaţă, trecerea de la o viaţă boemă la responsabilităţile pe care le impune  viaţa de cuplu,  pot trece cu vederea peste acest aspect, dar nu pot să trec cu indiferenţă peste trauma psihică a copilului, sau şi mai grav, a copiilor fraţi ce în anumite situaţii sunt despărţiţi.

Am citit o postare pe facebook făcută de Claudia Pătraşcu, nora senatorului Niculae Bădălău, din care reiese că este la un pas să se despartă. Oare crede acestă femeie tânără că  vă putea găsi vreodată în lumea asta un alt bărbat care să-i iubească copiii ca propriul tată ? Dacă crede acest lucru se înşală amarnic. Nimeni, niciodată nu poate suplini rolul tatălui copiilor. Şi când spun acest lucru îl spun din proprie experienţă. Doar cu ajutorul lui Dumnezeu am reuşit să trec peste durerea mută şi surdă a sufletului meu, peste durerea mea, a copilului de atunci. Ori de câte ori aud că un copil, care după cum bine ştim nu are posibilitatea să-şi aleagă părinţii, un suflet nevinovat, rămâne fără unul din părinţi nu pot să împart vinovăţii, eu cred că vinovaţi sunt în egală măsură ambii părinţi care nu au capabilitatea ca  împreună să depăşească momentele dificile, inerente în toate familiile, de orice natură ar fi ele şi de ce nu, să se sacrifice pentru binele copiilor.

Iată ce scrie Claudia Pătraşcu pe facebook :

După atata umilința,abuz emoțional,infidelități,lipsa de lângă cei mai minunati copii,jigniri,minciuni…… Renunț!Renunt la viața falsa și trista pe care am îndurat o intr un an,cât intr o suta! ! Vreau sa lupt,dar nu sunt singura ci cu Dumnezeu……. lupt pentru ce i mai curați și sinceri oameni din viața mea(copiii mei)! Veți creste cu iubire și liniște…… restul nu contează! Atata timp cât Dzeu ne da sănătate,le putem face pe toate! M ați întrebat luni la rând de ce nu mai postez cu “soțul”……. și a vândut sufletul pentru nimic și nu i a pasat de nimeni și nimic,doar de cruzime! Noapte binecuvântata tuturor!”

Nu ştiu, poate greşesc. Poate sunt eu un frustrat, dar ştiu un lucru: Fericirea unui copil nu poate fi cumpărată!

 

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *