Chiar şi în şcolile fără autorizaţie din judeţul Giurgiu a sunat clopoţelul la început de an …

Chiar şi în şcolile fără autorizaţie din judeţul Giurgiu a sunat clopoţelul la început de an …

Azi a început şi în Giurgiu, ca de altfel în toată ţara, noul an şcolar. Auspiciile sub care începe noul an şcolar în judeţul Giurgiu nu sunt deloc de bun augur : Din 292 de unităţi şcolare la nivelul întregului judeţ 10 unităţi şcolare nu deţin autorizaţie sanitară, 41 de unităţi şcolare nu au autorizaţie ISU şi încă mai sunt foarte multe şcoli cu toaleta în curtea şcolii în curs de modernizare.

Îmi amintesc că în urmă cu aproape un an şi câteva luni, nu-mi amintesc exact, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gigi Oprişan a fost înlocuit pe criterii politice cu Mirela Delea, membru marcant al PSD-ului local. Rezultatele examenului de bacalaureat sub conducerea noului inspector şef  ne-au clasat din nou, pentru al nu ştiu câte-lea an,  pe primele poziţii din coada clasamentului la nivel naţional.

Bucuria copiilor, urmare a revederii după perioada de vacanţă, bucuria copiilor preşcolari la primul lor contact cu ABCD-arul a fost umbrită de prezenţa politicienilor puterii care ţin discursuri pompoase din care copiii nu înţeleg nimic. Discursuri adresate mai degrabă părinţilor prezenţi alături de copii prin care politicienii doresc să le cerşească încă o dată voturile, fără de care ar redeveni muritorii de rând care au fost până să ajungă cocoţaţi pe “muntele” de bălegar al politicii, fapt ce i-a transformat în subconştientul lor într-un fel de zei ai muntelui Olimp nemaisimţind mirosul grămezii de bălegar pe care s-au cocoţat.

Dacă nu au fost obţinute autorizaţiile sanitare asta înseamnă că în şcolile respective există riscuri majore de îmbolnăvire a copiilor, acolo unde nu s-au obţinut autorizaţiile ISU de asemenea înseamnă că viaţa copiilor este pusă în pericol în eventualitatea unui incediu. Oare asta nu înseamnă nepăsare, ca să nu folosesc un cuvânt prea dur, din partea celor care sunt direct răspunzători de viaţa copiilor ?

Să înţelegem că pe factorii decizionali din cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar Giurgiu nu-i interesează decât aspectul politic numind cu doar 3 zile înainte de începerea noului an şcolar directori de şcoli în judeţ acolo unde nu existau? Bineînţeles că numirile au fost făcute cu aprobarea Consiliului de Aministraţie la propunerea inspectorului şef.

Singura speranţă a părinţilor este să se roage la Bunul Dumnezeu ca în şcolile care funcţionează fără autorizaţii să nu se întâmple vreo nenorocire. În rest, mult succes  la învăţătură copiilor.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *