CEx-ul PSD-ului se putea termina înainte de a începe …

CEx-ul PSD-ului se putea termina înainte de a începe …

După CEx-ul de aseară al PSD se poate trage o singură concluzie: Membrii de frunte ai marelui partid fac pe dracu în patru într-o primă etapă să firimiţeze partidul ca să-l poată desfiinţa. Ce minte diabolică orchestrează din umbră distrugerea PSD-ului habar nu am şi nici nu vreau să fac speculaţii, dar intenţia UMBRIŞTILOR este evidentă, în proporţie de peste 50% deja au reuşit şi procesul de distrugere ce va duce spre desfiinţarea PSD continuă.

După CEx-ul care a durat mai bine de 6 ore în care s-a plîns, s-a ţipat, a venit şi mult aşteptata conferinţă de presă.

Dăncila “ … demisia mea nu este o slăbiciune e un act de demnitate “  Dacă felul în care s-a comportat poate fi catalogat drept un gest de demnitate înseamnă că lumea întreagă s-a întors cu susul în jos. Păi cu o seară înainte de CEx eşti de acord cu demisia după vizita făcută la domiciliul personal de Ciolacu, ca după câteva ore te întâlneşti cu Teodorovici şi nu-ţi mai dai demisia. Forţată de membrii CEx-ului, cu o jumătatea de oră înainte de finalul şedinţei te mai întâlneşti odată cu Teodorovici încercând să-l convingi şi pe acesta să-şi dea demisia după ce ceilalţi membrii din conducerea partidului îşi dăduseră demisia, pentru că altfel, spun sursele media, … ne linşează ăştia . În aceste condiţii despre ce demnitate vorbeşte Dăncilă ? Ar fi putut lăsa impresia unui act de demnitate dacă după anunţarea rezultatului ar fi declarat că demisionează din funcţia de preşedinte al partidului.

Ciolacu. Acest personaj ce pare veşnic îmbăcat cu hainele scoase din coşul cu rufe murdare,  nu ştiu cine dracu l-o fi învăţat că dacă stă nebărbierit, de pare un beţivan care nu se bărbiereşte pentru că-i tremură mâna,  pare un fel de intelectual rasat, vorbeşte şi el aşa cum îl duce mintea despre restartul partidului. Nenicuţă când vorbeşti de restart o primă regulă ar fi aceea să apari cu figuri noi. Dar când tu apari cu aproape aceiaşi oameni în conducerea partidului, aşa zişii pucişti care au încercat să-l dea jos pe Dragnea, despe ce restart vorbeşti ? Apari cu Paul Stănescu în poziţia de secretar general ! Să fim serioşi, asta înseamnă restart ?  Şi ca să nu mai vorbesc despre acest lider de conjuctură care spune : “… Se spunea că vor cădea capete … dar după cum s-a văzut nu a căzut nici un capăt “  În PSD-ul restartat funcţionează o regulă: Cel care organizează alegerile, tot el le câştigă …

Fantele Teodorovici . Este singurul care ar fi putut să oprească CEx-ul înainte de a începe, asta în condiţiile în care informaţia vehiculată în presă este reală,  că intenţiona să-i pună să jure cu mâna pe Biblie pe toţi membrii CEx-ului că nu au furat din banul public ! Cu siguranţă era mare buluceală la uşă !  De această dată să iasă şi nicidecum să intre.

Cameleonul Bădălău. Nu ştiu dacă în cărţile de istorie de peste ani se va vorbi despre toţi oamenii politici ai acestei ţări, dar despre Niculae Bădălău se va vorbi cu siguranţă, fiind prezentat drept cel mai abil politician care a reuşit performanţa ca în aproape acelaşi timp să fie cu curul şi în car şi în teleguţă. Mult mediatizatele sale poziţionări în partid când cu unii când cu alţi, ca ulterior să revină şi să fie împotriva celor cu care fusese aliat, toate acestea întâmplându-se de-a lungul frământărilor din partid, de fiecare dată  Bădălău a căzut în picioare. Chiar şi acum după ce negociase cu Ciolacu postul de secretar general dar a fost refuzat, conform informaţiilor apărute în media, s-a repliat după ce cu câteva zile înainte declarase că Dăncila trebuie să-şi asume eşecul pierderii alegerilor şi să demisioneze, a negociat pentru acelaşi post cu Dăncila care i l-a promis. De aici a pornit şi schimbarea de optică, opinie a lui Bădălău vorbind de această dată despre demisia Dăncilei ca despre un act unilateral de voinţă, cu alte cuvinte nu poate fi obligată să demisioneze şi mai spunea Bădălău că cea mai bună soluţie ar fi un congres în urma căruia să se stabilească cine va fi preşedintele partidului. Cu siguranţă chiar dacă după ieşirea din sala de şedinţe era negru de supărare pentru că nu i-au ieşit jocurile, Bădălău va cădea ca de fiecare dată în picioare. Singura posibilitate ca să i se taie aripile ar fi aceea să piardă alegerile. Dacă nu, Bădălău va rămâne EL Lidero Maximo.

Revin la ideea de unde am plecat. Primul care a încercat fracţionarea PSD a fost Victor Ponta. E clar că oamenii care se erijează acum în şefii PSD-ului au problema greutăţii dosarelor pe care le au sau dacă încă nu le au li se pot face urmare a măgăriilor pe care le-au făcut, fiind foarte uşor de manipulat de UMBROŞI. Legat de restartarea PSD-ului nici acum şi nici în viitor nu poate fi vorba, atâta timp cât la cârma partidului se găsesc oameni cu grave probleme de imagine.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *