Cetăţean bulgar cu test negativ fals pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2, oprit în P.T.F. Giurgiu

Cetăţean bulgar cu test negativ fals pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2, oprit în P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean bulgar care a încercat să intre în România, prezentând autorităţilor competente un test negativ fals pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2.

La  data de 03.05.2021, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-a prezentat pe sensul de intrare din ţară, un cetățean bulgar, în vârstă de 34 de ani, care a prezentat autorităţilor competente un test PCR cu rezultat negativ pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testului prezentat, la solicitarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că documentul prezentat de acesta nu a fost eliberat de clinica menționată.

Cetățeanul bulgar a declarat polițiștilor de frontieră faptul că intenționa să călătorească pe teritoriul României și a achiziționat testul respectiv de la un alt cetățean bulgar, pe care l-a întâlnit în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Ruse, plătind suma 50 de euro pentru obținerea lui.

Polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în țară pentru persoana în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acesta a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *