Centenarul umbrit de mastile ipocriziei …

Centenarul umbrit de mastile ipocriziei …

Citeam într-o postare pe facebook că ziua de 1 Decembrie poate fi asemănată cu halloween-ul deoarece foarte mulţi români se vor masca în patrioţi. M-a întristat această postare gândindu-mă că cel puţin odată la o sută de ani ar trebui să simţim şi să trăim ca nişte adevăraţi români, fără minciună, fără ipocrizie, fără prefăcătorie şi mai ales fără acel festivism deşănţat prin care încercăm să părem ceea ce de fapt nu suntem.

De 1 Decembrie parte dintre noi vor participa la  parada militară. Parada unei armate inexistente care Doamne fereşte în cazul unui război nu ar rezista mai mult de două zile, dar suficient de bună ca să participe cu efective de soldaţi în teatrele de război care nu au nici o legătură cu noi, încercând alături de aliaţii nostri să le introducem pe gât cu forţa armelor democraţia de care statele respective nu au nevoie. Cu sute de ani în urmă foarte mulţi oameni au fost omorâţi de cavalerii templieri în numele creştinismului când de fapt războiul nu avea nici o legătură cu creştinismul, scopul lor fiind acela de a subjuga popoarele  ca să le poată fi furate bogăţiile. Acum procedăm la fel, numai că omorâm oameni în numele democraţiei.

În toate oraşele din ţară vom vedea instalate tribune în care vor sta cocoţaţi politicienii momentului cu tricolorul prins cu bolduri de  reverul paltoanelor, ale căror chipuri vor lăsa la vedere emoţia momentului în încercarea de a-i mai prosti încă odată pe cei care aşteaptă să se termine mai repede parada ca să primească  ciolanul cu fasoale devenit traditional precum curcanul la americani. Ciolan ce-l vor mânca în frig, sub cerul liber, în timp ce politicienii şi ai lor vor sta în corturi încălzite special amenajate. Că de … obrazul subţire cu cheltuială se ţine.

Politicienii PSD-ului condus de Liviu Dragnea fost PDL, Darius Vâlcov fost PDL, Codrin Ştefănescu fost PRM, Olguţa Vasilescu fost PRM şi alţii au declarat că nu vor participa la manifestările dedicate Zilei Naţionale alături de preşedintele României Klaus Iohannis despre care au aflat că este răcit şi nu vor să se îmbolnăvească, glumesc,  declarând că vor sta alături de oameni. Zău !!! Nu cred.

În rest cei care ne conduc s-au gândit după nopţi de nesomn  să ne mai facă nişte bucurii. Aşadar :  Roborul creşte, odată cu el şi ratele românilor. Cresc pensile şi salariile într-o economie nesustenabilă, creşteri făcute prin împrumuturi ce vor trebui plătite tot de români. Odată cu aceste măriri cresc vertiginos şi preţurile care în foarte scurt timp ne vor produce o bucurie şi mai mare numită inflaţie, paşi siguri spre recesiune economică. Promisiunile făcute PDL plus PRM actualul PSD legate de construcţia de autostrăzi, spitale, şcoli, dezvoltarea economiei care să ducă spre crearea a noi locuri de muncă bine plătite au rămas la stadiul de promisiune. În schimb singura noastră bucurie a rămas cea legată de faptul că parte dintre politicienii noştri din salariile modeste de bugetari au reuşit să acumuleze cinstit averi de sute de milioane de euro. Deci se poate trăi foarte bine în România şi în afara graniţelor ei din salariul de bugetar. După decembrie 1989 am scris: “Măi oameni buni să fiţi atenţi, voi care oasele le-aţi ros, să nu cumva să deveniţi un simplu instrument de stors.” Sunt foarte trist că ceea ce  am scris atunci s-a adeverit acum.

Dragi români ! De Ziua noastră Naţională şi celebrarea Centenarului Marii Uniri vă doresc din inimă să trăiţi liberi şi nu sub jugul de asistaţi sociali. Românilor plecaţi pribegi prin ţări străine le doresc să se poată întoarce acasă să fie alături de copii, fraţi şi părinţi să poată munci, trăi şi muri pe pământul sfânt românesc, pământ pentru care străbunii noştri au plătit jertfă de sânge. Şi nu în ultimul rând mă rog la Bunul Dumnezeu să avem parte de conducătorii pe care acest popor îi merită din plin. La mulţi ani tuturor românilor oriunde s-ar afla !

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *