Am urmărit ca majoritatea giurgiuvenilor alegerile ce au avut loc săptămâna trecută, mai exact joi, 13 septembrie cu ocazia CEx-ului județean, ocazie cu care Bădălău s-a reales președintele Organizației Județene a PSD Giurgiu. Alături de acesta au participat ca și susținători Mihai Tudose și Paul Stănescu, așa ziși dizidenți din PSD.

Zilele ce au trecut de la alegeri și până acum nu am făcut nimic altceva decât să mă documentez încercând să aflu ce anume îi leagă, și mai ales ce îi determină pe acești oameni să distrugă un partid care pornise ca o locomotivă ce părea să nu aibă nici o deviere de la traseul prestabilit pe toată durata mandatului, atâta timp cât dispuneau de toate pârghiile necesare pentru a duce la bun sfârșit un program de guvernare. Cu toate acestea au apărut niște cozi de topor care se trăduiesc să desfacă șuruburile care fixează liniile de cale ferată, cozi de topor al căror unic scop este acela să deraieze trenul.  

Ce îi unește ? Nimic mai simplu: Dorința de preamărire, frustrările personale de genul ce câine am fost și ce javră am ajuns, cum ar fi cazul lui Bădălău care conjunctural ajunsese al doilea om în PSD, iar Tudose prim ministru. Teama că odată ce vor fi marginalizați, atâta timp cât Dragnea va fi șeful partidului, nu vor mai figura pe listele electorale pentru poziția de parlamentari. Teama că nemaifiind parlamentari nu vor mai mai beneficia de imunitate, iar dosarele ce acum sunt închise se pot redeschide fără probleme, exemplu fiind chiar Paul Stănescu.

Și nu în ultimul rând liantul principal al acestor oameni sunt banii. Nu îmi propun acum să vorbesc despre cum sunt cheltuiți banii contribuabililor, gen echipe de fotbal, nu-mi propun să vorbesc despre contractele unei anumite familii făcute  în zona energiei în perioada când soțul era ministru de resort, așa cum nu-mi propun să vorbesc despre contractele cu statul de milioane de euro pentru lucrări de construcții, de spălări de bani sau de numirea membrilor familiei în funcții de conducere în deconcentrate. Or pierderea privilegiului de a mai fi aleșii statului le va mai oferi acestor oameni posibilitatea de a mai fi baronii județelor de unde provin ? Personal, cred că nu.

Despre doi dintre ei știu sigur ce-i mai leagă. Academia Mihai Viteazul a Serviciului Român de Informații. Unul dintre ei a deținut chiar titlul de doctor, a cărui lucrare a fost recunoscută de însuși șeful operativ al SRI, generalul Florian Coldea, lucrare pe care ulterior și-a retras-o pe motiv de plagiat. Celălalt, mai modest, a făcut doar cursuri.

Problema reală a noastră este cine se folosește de slăbiciunile acestor oameni ? Ce interese ascunse stau în spatele lor ? Ca să înțelegem prezentul trebuie să ne aducem puțin aminte de trecut.

Trebuie să recunosc că cel mai urât lucru care mi s-a putut întâmpla a fost acela să regret ceea ce am urât cel mai mult. Da. Am urât comunismul, dar acum parcă mă încearcă un sentiment de regret. Înainte de 1989 România scăpase de absolut toate datoriile externe, inclusiv de FMI, forma monetară care nu o spun eu, are drept scop destabilizarea și nicidecum redresarea și stabilitatea economică a unei țări. România devenise cu adevărat un stat de sine stătător, independent din toate puctele de vedere. Aveam armată puternică foarte bine echipată, aveam contracte bilaterale cu țări din Africa de Sud, cu țări din Emiratele Arabe, cu URSS, cu China și parte din țările occidentale. România devenise un pericol economic pentru occident și nu numai. Ce s-a întâmplat ? Agenturile din afara granițelor țării, cum le spunea Ceaușescu, au orchestrat, cu ajutorul nemijlocit al cozilor de topor, lovitura de stat din 1989, punct.

Ce se întâmplă acum ?  Legea OFFSHORE susținută și promovată de Dragnea se poate numi fără teama că greșesc singura posibilitate de redresare economică a României. Teama unora că România poate redeveni o țară care să nu mai răspundă comenzilor și intereselor străine nouă  îi determină pe cei care ne-au ”ajutat” în 1989 să procedeze în același mod. Mitingul diasporei s-a dorit a avea dimensiunea mișcării de stradă din 1989 . După părerea mea mai mult de 90% dintre participanți au fost oameni pașnici, care-și doresc și pe bună dreptate un trai mai bun.  Doar 10% sau poate chiar mai puțini au fost infiltrați, al căror unic scop era să apară victime omenești care să certifice căderea guvernului și implicit a lui Dragnea. Numai că planurile lor au fost dejucate de marea mulțime a oamenilor participanți la miting, oameni care-și iubesc țara și nu în ultimul rând, datorită Jandarmeriei Române care nu a lăsat lucrurile să degenereze. Cozile de topor și prietenii lor din afara României doresc să instaureze ANARHIA, singurul mod prin care pot să oprească dezvoltarea economică și socială a țării noastre.

Sunt firme care şi-au exprimat, în repetate rânduri, dorinţa ca Legea Offshore să nu mai cuprindă suprataxare de 80%. În fapt, să nu mai conţină nicio suprataxare, ci doar o redevenţă. Suprinși în mod neplăcut au fost reprezentanţii firmelor:  Exxon, Petrom şi BSOG.

Normal că i-a deranjat Legea offshore. Pentru ei ar fi fost ideal să ia tot iar nouă să ne lase praful după tobă !  Să rămânem în continuare o țară fără perspective, o țară fără viitor, aflată la cheremul celor care azi se autodeclară jandarmul lumii, care în numele democrației omoară oameni nevinovați, numindu-i victime colaterale, interesul lor fiind de fapt aurul negru și nicidecum democrația pe care o invocă.

Sunt unul dintre cei care am spus încă din campania electorală că programul de guvernare este nesustenabil și explicam atunci că nu există surse bugetare pentru susținerea unui astfel program. Acum când există această posibilitate prin Legea Offshore apar niște unii gen Bădălău, gen Tudose, gen Stănescu și alți câțiva  care dracu mai știe la ce comenzi răspund și care fac pe dracu-n patru ca să le fure românilor șansa de a redeveni stăpâni pe propria lor soartă, să nu mai fie slugi la porțile Europei !

Față de Dragnea nu cred că am avut vreodată o simpatie ca și om politic. Dar nici nu pot să spun că este mai rău decât Bădălău, Stănescu, Tudose sau alți baroni locali. Surpriza mea consta în faptul că în timp ce Dragnea este condamnat pentru că nu știu ce angajate lucrau la partid, dar erau salariate în altă parte, practică folosită în absolut toată țara, în același timp altora li s-au închis dosare pentru evaziune fiscală de 50 de milioane de euro. Sunt absolut convins că lui Dragnea i se vor face dosare penale și pentru faptul că nu a oprit pesta porcină la granița cu România, sau pentru faptul că în unele zone ale țării a plouat prea mult, iar în altele de loc. Chiar nu contează motivul pentru care i se vor întocmi noi dosare penale, important este doar să i se întocmească dosare penale pentru ca în acest fel șmecherii să-l poată determina să cadă la pace și să renunțe la Legea Offshore. Numai că, din păcate pentru ei, Dragnea s-a dovedit a fi o nucă mult prea tare pentru dinții lor de o mie de euro bucata !

Vinovat pentru ce se întâmplă în PSD acum nu este nimeni altcineva  decât Dragnea !  În momentul în care a aflat că Tudose este omul sistemului și l-a debarcat din funcția de premier, obligatoriu trebuia exclus și din partid. Bădălău, prietenul și omul lui Tudose, la fel trebuia exclus din partid. Lăsându-i în continuare în partid a făcut o greșeală impardonabilă. Era clar că cei doi îi sunt dușmani pe față, demonstrând acest lucru prin mai multe acțiuni orchestrate de ei. Lăsându-i în continuare în partid le-a oferit posibilitatea să încerce să atragă noi adepți în panul lor diabolic de destructurare a partidului.

Cert este că Dragnea va avea ceva de furcă ca să readucă partidul pe linia de plutire. Numai că acest lucru nu se poate face decât prin măsuri radicale de epurare a partidului:  Prin excluderea factorilor destabilizatori !

I.C.MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *