Ceaiul de patrunjel te ajuta sa scapi de kilogramele in plus

Ceaiul de patrunjel te ajuta sa scapi de kilogramele in plus

Cel mai folosit zarzavat în bucătăria tradițională românească este benefic pentru sănătate, una dintre calitățile sale fiind că poate combate eficient retenția de apă.

Pătrunjelul conferă o savoare aparte mâncărurilor, însă acest zarzavat are și proprietăți diuretice, ceea ce înseamnă că elimină apa din organism și, totodată, favorizează pierderea kilogramelor în plus.

Unul dintre cele mai bune remedii pentru retenția de apă este ceaiul pe bază de pătrunjel, din care va trebui să bei 1 litru zilnic. 

În numai 3 zile, excesul de apă din organism este eliminat, iar funcțiile renale și tranzitul intestinal sunt îmbunătățite. Rinichii joacă un rol fundamental în procesul de eliminare a apei din corp. Excesul de apă, pe care, de multe ori, organismul nu reușește să-l elimine singur, conține substanțe toxice, bacterii periculoase și celule moarte.

Cum se prepară

5 linguri de pătrunjel tocat se infuzează timp de 20 de minute într-un 1 litru de apă fierbinte, după care ceaiul se filtrează. Îl poți îndulci cu miere de albine. Consumă-l pe tot parcursul zilei pentru a stimula eliminarea toxinelor, ceea ce va favoriza și pierderea în greutate.

Vei reuși să scapi de 2, chiar 3 kilograme în doar 3 zile, însă, pe lângă consumul de ceai de pătrunjel, va trebui să adopți și o alimentație sănătoasă și echilibrată.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *