CARTEA ZILEI – Un om care scrie: jurnal 2011-2017

CARTEA ZILEI – Un om care scrie: jurnal 2011-2017

CARTEA ZILEI – recomandare de lectură

Un om care scrie: jurnal 2011-2017

Autor: Mircea Cărtărescu

Editura Humanitas

Pentru informaţii despre disponibilitatea titlului, vă rugăm să accesaţi catalogul online al Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu” Giurgiu la adresa: http://188.173.73.210:81/opac

“Jurnalul meu este pielea mea de rezervă. E un înveliş magic, scriptural. Din când în când pielea adevărată mă apasă ca un costum greoi de scafandru. Atunci mi-o scot şi îmbrac acest tatuaj de cuvinte. În el respir liber, în el pot atinge, în fine, cerul cu palma”, spune despre carte autorul, care definea, cândva, jurnalul astfel: ”…dintre toate speciile literare – hai sa zic mai bine: dintre toate felurile de a scrie – jurnalul e cea mai absurdă. Mâna ta stângă dă bani mâinii tale drepte. Notezi, pentru tine, ceea ce tu însuţi ştii de fapt mult mai bine decât cel care notează, căci durerea e autentică, pe când „mă doare“ e o convenţie”.

Mircea Cărtărescu s-a născut pe 1 iunie 1956, în Bucureşti. A absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti în 1980. În prezent este profesor dr. în cadrul Facultăţii de Litere a Universității din Bucureşti.

Este poet, prozator, eseist, critic literar si publicist. Cărţile sale au fost premiate de Academia Română, Uniunea Scriitorilor din Romania şi din Republica Moldova, Ministerul Culturii, ASPRO, Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, Asociaţia Editorilor din România.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *