Cartea Și Cititorul Ei – promovarea campaniei de editare în Wikipedia la Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu

Cartea Și Cititorul Ei – promovarea campaniei de editare în Wikipedia la Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu

Luna aprilie este dedicată articolelor despre cărți, iar la Biblioteca Județeană, din dragoste pentru cărți, ne implicăm activ în campania Every Book Its Reader (#EveryBookItsReader). În România, campania se desfășoară sub denumire Cartea Și Cititorul Ei.

Scopul acestei campanii este de a crește conținutul calității articolelor despre cărți, opere literare și povestiri orale în Wikipedia, Wikidata, Wikimedia Commons, Wikibooks și Wikisource.

Este o campanie internațională, planificată și organizată de nouă Wikimediani voluntari, pasionați de cărți și povești, localizați în Botswana, Brazilia, Canada, Mexic, Catalonia/Spania și Statele Unite.

Din România o implicare activă are grupul de pe facebook de editori wikipedia Bibliotecarii Wikipedia.

Implicate în promovarea campaniei, sub coordonarea Claudiei Serbănuță, sunt bibliotecar Delia Pantea, de la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea și bibliotecar Elena Damian de la Biblioteca Județeana „I.A. Bassarabescu” din Giurgiu.

#Carteasicititorulei

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *