Carmen Gabriel Lixandru, primarul comunei Cosoba din judeţul Giurgiu este cu un pas şi jumătate în ALDE, dar şi vicepreşedinte al PNL Giurgiu în noul Birou Politic Judeţean …

Carmen Gabriel Lixandru, primarul comunei Cosoba din judeţul Giurgiu este cu un pas şi jumătate în ALDE, dar şi vicepreşedinte al PNL Giurgiu în noul Birou Politic Judeţean …

Despre războiul fraticid din PNL Giurgiu au curs râuri de cerneală în presa locală. Ca şi observator al fenomenului politic local mă aşteptam ca noul Birou Politic Judeţean al PNL să cupridă nume de oameni care chiar dacă au făcut parte din alte partide politice până să fie membri PNL au demonstrat că în perioada alegerilor europarlamentare au pus umărul la obţinerea a cât mai multor voturi pentru PNL. Spre surprinderea mea am regăsit foarte puţini din cei ale căror rezultate i-ar fi putut propulsa în forul de conducere al partidului.

În schimb, l-am găsit pe lista cu numele celor care fac parte din Biroul Politic Judeţean, în poziţia de vicepreşedinte, pe primarul comunei Cosoba, Carmen Gabriel Lixandru, personalitate politică despre care toată lumea ştie că se află cu un pas şi jumătate în ALDE. Presa locală chiar a scris despre racolarea acestuia de către ALDE Giurgiu încă din 15 septembrie anul trecut, când primarul a  participat alături de Toma Petcu şi staff-ul partidului acestuia la sărbătoarea comunei Vânătorii Mici, ocazie cu care Toma Petcu a avut numai cuvinte de laudă la adresa primarului din Cosoba.

Ca o confirmare a acestui fapt este şi fotografia în care Carmen Gabriel Lixandru apare la o terasă din Giurgiu împreună cu Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Chiţoiu, Varujan Vosganian şi Toma Petcu.

După umila mea părere acest primar, ca să folosim o expresie uzitată în jargon: joacă la două capete. Sunt convins că în acest moment lui Toma Petcu îi convine de minune să aibă un infiltrat la vârful conducerii PNL Giurgiu. Dar nu se ştie cum va reacţiona Toma Petcu dacă conducerea PNL-ului se va trezi şi-l vor scoate puţin în afara biroului politic judeţean pe Carmen Gabriel Lixandru, şi Toma Petcu va pune în aplicare expresia: “Iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători“.

Ca şi concluzie, cred că nu ar trebui să surprindă pe nimeni dacă la viitoarele alegeri îl vom găsi pe Carmen Gabriel Lixandru potenţial candidat pentru primar din partea PSD.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *