Candidatul PSD pentru funcţia de primar al comunei Vedea, Clejeanu Lucian suspect într-un dosar penal …

Candidatul PSD pentru funcţia de primar al comunei Vedea, Clejeanu  Lucian suspect într-un dosar penal …

Teoretic secretarul unei primării este garantul respectării legii. Dar ce ne facem în cazul în care secretarul este cercetat penal tocmai pentru încălcarea legii, aşa cum este cazul fostului secretar, acum candidat pentru funcţia de primar al comunei Vedea din partea PSD.

Sursele noastre ne-au pus la dispoziţie un set de documente din care rezultă următoarele:

Primăria Vedea emite un document în atenţia ANFP Bucureşti înregistrat cu numărul 3132/14.10.2009, prin care le comunică faptul că postul de secretar al comunei este vacant şi  va fi ocupat temporar de domnul Clejeanu Lucian începând cu data 27.10.2009.

În data de 26.10.2009 primarul întocmeşte şi un referat înregistrat cu numărul 3225 prin care face cunoscut consiliului local că a dispus numirea temporară a lui Clejanu Lucian ca secretar până la scoaterea postului la concurs.  

În data de 27.10.2009 Consiliul Local al comunei Vedea ia act de referatul primarului Bălan Marin şi astfel apare HCL Nr. 201/27.10.2009 prin care  Clejeanu Lucian începând cu data de 27.10 2009  este numit temporar în funcţia de secretar al comunei Vedea din judeţul Giurgiu până la scoaterea postului la concurs.  

Până aici nimic ilegal. Ilegalitatea survine, aşa cum rezultă din informaţiile furnizate de sursa noastră, în momentul în care domnul secretar numit temporar, prin HCL Vedea care la articolul 1 spune: Art.1 Începând cu data prezentei se numeşte în funcţia de secretar al comunei Vedea, judeţul Giurgiu, domnul Clejeanu Nicolae Lucian temporar, până la scotera postului la concurs,  modifică conţinutul articolui 1 din hotărârea consiliului local înregistrată la aceeaşi dată şi acelaşi număr astfel: Art.1 Începând cu data prezentei se numeşte în funcţia de secretar al comunei Vedea, judeţul Giurgiu, domnul Clejeanu Nicolae Lucian pe o perioadă nederminată. Şi uite cum printr-un fals grosolan angajatul temporar devine angajat pe o perioadă nedeterminată.

Sursele noastre ne-au spus că la vremea respectivă a existat un dosar penal pe această speţă, numai că parchetul a dispus neînceperea urmăririi penale. Acest lucru s-a putut întâmpla pentru că  cineva acolo sus îl iubea pe Clejanu Lucian, iar acolo sus era prefect Nina Carmen Crişu, un excelent executant al ordinelor primite de la PSD.

Aceleaşi surse ne-au dezvăluit faptul că acest “minunat” fost secretar de primărie, fost deoarece şi-a dat demisia, în data de vineri, 14 august 2020  printr-o cerere pe care i-a trimis-o viceprimarului pe messenger, după orele de program, respectiv ora 16:15 , ceea ce a făcut ca cererea de demisie să fie înregistrată la primărie în data de 17 august. Tot acest secretar prin “excelenţă” a binevoit să îşi ceară demisia  fără perioada de preaviz, asta … pentru  că aşa ştie el să respecte legea.

Să revenim la ce este mai important: Numele acestui individ,  Clejeanu Lucian, apare într-un dosar penal înregistrat sub numărul 430655/2020, întocmit pentru falsificarea semnăturilor consilierilor locali.

 Să înţelegem că PSD-ul le propune locuitorilor comunei Vedea un plastograf, un falsificator ce poate cu uşurinţă fi încadrat  la uzurpare de calitate oficială, fals şi uz de fals în înscrisuri oficiale ?  Doamne,  în ce ţară trăim !!!

Facem precizarea că până la apariţia unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile numitul Clejeanu Lucian beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *