Candidatul independent Ilie Clement explică de ce îşi mai doreşte un nou mandat de consilier local

Candidatul independent Ilie Clement explică de ce îşi mai doreşte un nou mandat de consilier local

Pe Ilie Clement îl cunosc majoritatea giurgiuvenilor.  Ilie Clement a rămas singurul păstrător al tezaurului folcloric  vlăscean. Prin munca şi abnegaţia de care a dat dovadă o viaţă întreagă a reuşit să facă cunoscute dincolo de graniţele ţării aceste valori inestimabile ale dansului şi jocului popular vlăscean, precum şi muzica populară autentică, interpretată de adevărate stele ale acestui gen atât de îndrăgit şi iubit de toţi românii.

Zilele trecute m-am întâlnit cu Lili, aşa cum îi spunem noi lui Ilie Clement, cei care suntem prietenii lui de-o viaţă şi l-am întrebat ce îi lipseşte de se vrea din nou consilier local ?

“Din punct de vedere familial şi financiar pot spune că nu-mi lipseşte nimic. De ce candidez independent pentru o funcţie de consilier local, aici sunt multe de spus. În primul rând dragostea faţă de ceea ce am iubit toată viaţa. Familia mea cu siguranţă nu se va supăra de ceea ce am să spun pentru că ei ştiu că îi iubesc enorm, dar că în aceeaşi măsură iubesc folclorul românesc. Această pasiune mi-a fost insuflată de mentorul meu, Mihai Ion care  mai presus de orice a pus tradiţiile populare şi folclorul vlăscean. Consider la fel ca şi el că un popor care nu îşi respectă tradiţiile şi cultura populară este sortit pieirii.

De ce doresc încă un mandat de consilier local ? Dintr-un raţionament cât se poate de simplu. Pentru că din poziţia de consilier local pot să mă fac mai bine înţeles de cei pe care giurgiuvenii îi vor trimite în consiliul local să le reprezinte şi să le susţină interesele vis-à-vis de exectivul primăriei în toate domeniile de activitate.

De ce independent ? Pentru că sunt convins că actul cultural nu poate şi nu trebuie să fie atribuit unui partid politic. Cultura este a noastră, a tuturor românilor. Am avut un moment de slăbiciune când nu am dorit să mai candidez, cu toate că mă curtau majoritatea partidelor politice. Vinovaţi sunt, spun asta între ghilimele, pentru candidatura mea ca independent,  prietenii mei giurgiuvenii care m-au determinat să fac acest lucru asigurându-mă de sprijinul lor total.

Tuturor celor care mă vor vota le mulţumesc încă după acum din suflet pentru că votul lor reprezintă nu numai aprecierea oamenilor din Giurgiu pentru Ilie Clement, votul lor înseamnă în primul rând un sprijin real  pentru cultura noastră populară ce nu trebuie lăsată să se piardă. Vă aştept la vot cu speranţă că împreună suntem foarte puternici şi ne vom bate pentru ca tradiţiile, cultura populară să dăinuie peste vreme şi vremuri .“

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *