Candidatul ALDE Giurgiu pentru Camera Deputatilor TOMA PETCU se recomanda

Candidatul ALDE Giurgiu pentru Camera Deputatilor  TOMA PETCU se recomanda

Numele meu este Toma Florin Petcu. M-am născut în Giurgiu, am copilărit și am crescut în Giurgiu. Am studiat la școala Generală numărul 4, astăzi Mihai Eminescu, apoi la Liceul de Chimie, astăzi Grup Școlar Miron Nicolescu. Am fost student la Politehnică, la Facultatea de  Hidrotehnică, deci sunt inginer și am absolvit un Master de Management la ASE. După facultate am lucrat atât în domeniul privat, cât și în administrația locală ocupând funcția de manager  general la două dintre marile firme din țară, cât și pe cea de subprefect al județului Giurgiu, director al AVAS și apoi, președinte cu rang de secretar de stat la Agenția Națională de Protecția Mediului. Sunt căsătorit și am o fetiță de care sunt mândru și care este cea mai mare realizare a mea până acum.

 Acum doi ani când am decis să părăsesc PNL, mi-am asumat conducerea PLR, ulterior ALDE Giurgiu și am considerat în permanență că trebuie să reprezint acest partid în strânsă  concordanță cu pregătirea mea profesională și experiența politică, la cel mai înalt nivel. Conform statutului ALDE mi-am depus  candidatura și delegația Permanentă ALDE, formată din aproximativ 150 de persoane m-au desemnat pentru a candida pe prima poziție la Camera Deputaților; Principalul motiv pentru care ALDE Giurgiu m-a desemnat să candidez pe prima poziție la Camera Deputaților constă în mod special în ampla viziune pe care o am asupra proiectelor de dezvoltare economică a județului prin găsirea celor mai bune soluții de a investi în modernizarea  și dezvoltarea infrastructurii , de atragere de investitori , prin punerea la dispoziție a tuturor  facilităților de care dispun orașul și județul Giurgiu. Principalele priorități sunt legate de asigurarea unui nivel de trai decent pentru cetățeni , prin implementarea unor măsuri sociale imediate și dezvoltarea județului în paralel, pentru a crea mai multe locuri de muncă. Principalul avantaj este legat de faptul că nu vom mai ajunge ca în anul 2012 în situația în care a trebuit să mărim numărul de parlamentari cu 120 de posturi, astfel încât să fie reprezentate toate partidele politice, care au îndeplinit pragul electoral; iar ca dezavantaj, apreciez că alegătorul va vota iarăși mai mult politic , nevalorizând persoana care candidează pe o listă de partid. Pe listele respective se pot regăsi atât persoane cu credibilitate cât și persoane care au dezamăgit de-a lungul timpului.

Sunt giurgiuvean din tată-n fiu, sunt atât de giurgiuvean că atunci când eram mic mă supăram că vine vacanța, iar eu nu am nicio rudă la țară, la care să merg. De aceea mă doare inima când văd unde a ajuns Giurgiu, această Perlă a Dunării, a cărei dezvoltare s-a frânt după 1989. Pâlpâirile de după aceea nu s-au făcut în domeniile în care trebuia, nu au fost dezvoltate nici industria, nici transporturile pe fluviu sau feroviar, dimpotrivă. Văd un oraș care moare sub ochii noștri și trebuie să facem ceva, altfel în curând va fi o comună mai mare, care are și niște blocuri și niște drumuri asfaltate, dar are un spirit înfrânt și probleme din ce în ce mai mari cu investițiile, cu dezvoltarea. Merg mereu prin oraș și văd că seara devine rece, trist. Cineva trebuie să intervină. Am preluat multe dintre doleanțele giurgiuvenilor și am făcut câte ceva, dar trebuie să fac și mai mult, iar pentru aceasta am nevoie de sprijinul și încrederea dumneavoastră. Avem trei primari deosebiți ai ALDE în județul Giurgiu, continuăm procesul de înființare a organizațiilor locale. Avem oameni foarte buni în organizația noastră și dintre aceștia am ales 10, care să fie pe liste. Norocul este de partea noastră, ocupăm poziția numărul 1 pe Buletinul de Vot. Mulți giurgiuveni ne-au spus că susțin ALDE, pe domnul Călin Popescu Tăriceanu, care a fost oaspetele nostru de două ori în acest an. A văzut și domnia sa unde suntem, ne-am sfătuit ce este de făcut. Acum trebuie să ajungem la guvernare alături de PSD și apoi vom ajuta acest județ, cum a mai făcut-o și din funcția de Prim-Ministru. Sunt prieten cu mulți primari din județ și mă sprijin pe încrederea lor. Suntem pe un drum bun, cu parteneri  credibili, așa că vă asigur că dacă ne votați, votul dumneavoastră va fi un câștig pentru comunitatea noastră giurgiuveană.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *