”CANDIDAT TRETIN ? – PREZENT ! – NOTA 4 – STAI JOS!”

”CANDIDAT TRETIN ? – PREZENT ! – NOTA 4 – STAI JOS!”

Într-o postare recentă pe facebook am găsit acest articol pe care am considerat necesar să vi-l prezint. Dacă până şi în poliţie a dispărut meritocraţia, atunci  ce pretenţii să mai avem de la pseudo politicienii care în ultima perioadă ne oferă în loc de pâine doar circ şi ăla de proastă factură.

“ Așa s-ar putea sintetiza, pe scurt, un imaginar dialog între membrii comisiei de examen și singurul candidat care s-a mai prezenat la concursul organizat pentru șefia Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IJP Giurgiu.

Acest consurs s-a desfășurat  joi, 8 noiembrie, inițial fiind înscriși trei candidați. Printre aceștia, și cel care conducea, la momentul respectiv, Serviciul – cu împuternicire – comisarul Răzvan Tretin. Tretin a ajuns în fruntea serviciului menționat promovat de fostul șef al Poliției județene, Cătălin Țone, cel care i-a dat pe mână Servicul Arme și Muniții fără vreun concurs.

 Și s-a dovedit că aceste concurs chiar e foarte greu pentru împuternicitul Tretin, care, deși a fost candidat unic, nu e reușit să ia mai mult de nota 4! ”Greu” cu astfel de concursuri… în ciuda faptului că o parte a presei nu mai ”prididește” cu laudele la adresa fostului ”boss” din Poliția Giurgiu și a ”protejaților” săi – printre care și comisarul Tretin – la concursurile reale se dovedește adevărata valoare… adică, se ”pică pe capete”, secerați de note sub 5…

Ce să înțelegem din asta? Că aceasta este valoarea polițiștilor giurgiuveni, acesta este nivelul lor de pregătire? Dacă diatamai șeful de serviciu nu reușește să ia un ”amărât” de 5 la concurs, ce pretenții să mai avem de la vreun adjunct de șef de post? Și oare ce răspuns ar da șeful Serviciului Arme și Muniții atunci când polițiștii de la posturile rurale l-ar întreba despre spețe legate de arme și muniții?

Despre comisarul Tretin și susținerea pe care acesta o are din partea unui fost cadru MAI, actualmente, consilier într-o importantă instituție locală, vom vorbi într-o postare viitoare… Deci… va urma! “

Paragarafaramus

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *