Cand spune Marin Anton, liderul PNL Giurgiu, adevarul …

Cand spune Marin Anton, liderul PNL Giurgiu, adevarul …

La conferinţa de presă de săptămâna trecută au participat atât de mulţi reprezentanţi ai conducerii PNL Giurgiu încât cu greu am reuşit să-i fotografiez pe toţi în acelaşi cadru. Ţinând cont de numărul celor prezenţi am considerat că va avea loc o conferinţă incendiară, în care vor fi prezentate opiniei publice dezvăluiri din culisele nevăzute ale politicii noastre giurgiuvene. Din păcate, în marea lor majoritate, cu mici excepţii, subiectele prezentate aveau patina alterării. Spun acest lucru deoarece aceleaşi subiecte ne-au fost prezentate, cu o altă ordine a cuvintelor puse în propoziţie, încă din campania electorală din 2012.

Spre exemplu profesoara Alina Meclea a vorbit despre rezultatul dezastruos obţinut de elevii giurgiuveni cu ocazia susţinerii examenului de bacalaureat. Spunând, aşa cum a mai susţinut şi cu ocazia participării dumneaei la emisiunea TV Cronica Giurgiuveană înaintea alegerilor din 2012, că motivul principal care poziţionează Giurgiu pe ultimile locuri ca şi rezultat obţinut urmare a examenului de maturitate este generat de faptul că profesorii sunt slab motivaţi, că datorită salariilor mici profesorii se îndreaptă spre alte meserii, locul lor fiind preluat de profesori suplinitori nepregătiţi profesional …

O observaţie pertinentă legată de acelaşi subiect a venit din partea lui Costel Dumitru care a spus că rezultatele dezastruoase din învăţământul giurgiuvean sunt şi urmare a faptului că există licee în comunele judeţului care nu-şi  justifică necesitatea. În sprijinul celor afirmate Costel Dumitru a dat drept exemplu liceul din comuna Prundu,  pe care-l consideră moftul primarului Cătălin Corbea, deoarece are încă de la înfiinţare şi până în prezent cele mai proaste rezultate din ţară.

Un alt reprezentant al PNL-ului  la conferinţa de presă a fost şi consilierul local din comuna Prundu, Cristică Preoteasa, care aşa cum era previzibil l-a atacat pe primar. Venind cu nişte grenade de exerciţiu pe care militarii patriei le aruncau de la unii la alţii, iar atunci când nu erau suficiente grenade aruncau şi cu pietre, efectul fiind acelaşi.  Consilierul local a vorbit despre abuzurile primarului referindu-se la terenul de motocross, inclus în circuitul internaţional, vorbind de banii primăriei aruncaţi doar ca să-şi satisfacă primarul un moft în loc să lase acel teren zonă de păşunat pentru vacile satului. Parcă şi văd vacile satului păscând pe acel teren nisipos, pe care abundă o vegetaţie luxuriantă, cu ugerele pline de lapte, dând o producţie de 100 de litri pe mulsoare.  Atunci să fi văzut cum televiziunile ar fi dat năvală în Prundu să vadă minunatele vaci, mai ceva ca la un banal circuit de motocross internaţional.  Şi uite cum acele vaci ar fi făcut să se vorbească în lumea întreagă de economia agrară dezvoltată în judeţul Giurgiu urmare a acelui minunat loc de păşunat.

Următorul vorbitor PNL-ist a fost Nicuşor Iacob, care deocamdată are statul de fost consilier judeţean. A vorbit despre nerealizările primarului Jean Jipa, concitadinul dumnealui, din comuna Ogrezeni. Printre altele Nicuşor Iacob a ţinu să aducă în atenţia oamenilor faptul că primarul din Ogrezeni acordă ajutoare sociale unor oameni apţi de muncă în schimbul voturilor, iar de cei care au cu adevărat nevoie de ajutor din partea primăriei edilului Jean Jipa nu-i pasă, rămânând indiferent la necazurile oamenilor care au o cu totul altă orientare politică decât el. Ca şi exemplu a vorbit despre o fată, elevă de liceu, cu rezultate foarte bune obţinute la învăţătură, dar care din păcate nu are tată, iar maică-sa este grav bolnavă. Acestei familii oropsite primarul Jean Jipa nu a acordat nici cel puţin ajutorul de lemne pentru perioada de iarnă. Dacă cele afirmate de Nicuşor Iacob sunt reale, atunci cred că autorităţile statului ar cam trebui să stea de vorbă cu acest domn primar.

Ultimul, dar nu cel din urmă, care nu a prezentat niciun subiect, dar a cerut să i se adreseze întrebări din partea reprezentanţilor presei locale a fost liderul partidului, Marin Anton. Un jurnalist l-a întrebat pe Marin Anton dacă secretarul general adjunct a fost demis din funcţie.

Marin Anton a spus că da, Ionel Dinu a fost revocat din funcţie, dar nu în cadrul şedinţei Biroului Politic Judeţean care s-a ţinut în comuna Prundu, revocarea fiind făcută cu o altă ocazie.

Curios acest răspuns, pentru că  naşte următoarea întrebare: Când spune Marin Anton adevărul? Acum, cu ocazia conferinţei de presă în care spune că Ionel Dinu a fost revocat, dar nu cu ocazia aşa zisei şedinţe printre pahare de vin, ci cu ocazia unei alte şedinţe ce a avut loc cândva, în trecut.  Sau în cuprinsul adresei cu nr. 93/21.06.2018, adresă prin care i se aduce la cunoştinţă lui Ionel Dinu că: „ în şedinţa Biroului Politic Judeţean din data de 20.06.2018 ( nota red. dată care corespunde întâlnirii de la Prundu ) la propunerea preşedintelui Filialei Judeţene aţi fost revocat din funcţia de secretar general adjunct cu unanimitate de voturi … „  Dacă toate adevărurile spuse de Marin Anton sunt identice cu adevărul prezentat, cred că electoratului îi va fi foarte greu să mai creadă în „adevărurile” spuse de Marin Anton.

Şi ca ştire de ultimă oră, Marin Anton vorbea nu de mult despre prietenia dintre el şi Ionel Dinu. Şi ca să întărească această afirmaţie îi mai trimite prietenului său încă o adresă pe care vă vom prezenta-o şi dumneavoastră, fără alte comentarii.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *