Campiona mondială Viorica Tigău este noul director al CSM Giurgiu

Campiona mondială Viorica Tigău este noul director al CSM Giurgiu

Viorica Tigău este noul director al Clubului Sportiv Municipal din Giurgiu. Ca să scriu despre întregul palmares competiţional naţional şi international al acestei atlete de excepţie, acest sportiv polivalent, ar trebui să transform acest articol într-o nuvelă.  În anul 2008 presa naţională o supranumea “diamantul judeţului Giurgiu”. Spuneam despre Viorica Tigău că este un sportiv polivalent, am spus acest lucru şi pentru faptul că sunt convins că puţin giurgiuveni ştiu că în anul 2005  în localitatea Winterberg  din Germania  a cucerit medalia de aur la campionatul mondial  de bob, o asemenea performanţă nu mai fusese atinsă de o echipă românească de 70 de ani.

Viorica a început atletismul la vârsta de 10 ani, vârstă la care alte fetiţe asemenea ei se jucau cu păpuşile. Încă de atunci a început să câştige medalii şi cupe la întrecerile sportive de copii şi tineret. Antrenorul său i-a remarcat calităţile motrice, motiv pentru care a început să o pregătească pentru probe combinate. Încă din primul an de juniorat a câştigat şi prima medalie de argint în proba de pentatlon, după care a urmat câştigarea probei de săritură în lungime cu un rezultat de 5,72 metri. Performanţele notabile au propulsat-o în lotul atleţilor triolori  juniori  obţinând cu ocazia unui concurs mondial medalia de bronz la doar un punct de atleta după locul doi. De-a lungul junioratului a câştigat peste 50 de medalii la campionatele naţionale concurând în mai multe probe: heptatlon, pentlaton de sală, săritură în lungime, 100 m garduri, 60 m garduri, 100 m plat. Viorica Tigău a fost mutiplă campionă balcanică atât la juniori cât şi la seniori la săritura în lungime şi heptatlon. Multiplă medaliată la Campionatele Europene pe echipe participând şi la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice  Sydney 2000, Beijing   2008 şi Londra 2012.

În perioada 2002 – 2007 a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport specializare atletism luându-şi masteratul în Management Sportiv.  Studiile şi performanţele sportive o recomandă şi o califică pe Viorica Tigău pentru funcţia de director al unei instituţii a cărei activitate presupune descoperirea unor tineri atleţi care cu sprijinul antrenorilor să atingă adevăratele performanţe sportive la nivel naţional şi internaţional, aşa cum ne-a demonstrat noul director că se poate dacă există voinţă, disciplină, antrenori buni şi nu în ultimul rând, dotările necesare pentru  antrenament.

Despre directoratul ei la CSM Giurgiu Viorica Tigău a spus :

“ Singurul motiv care m-a determinat să accept această funcţie ţine mai mult de vocaţia mea de sportiv. Cred că de la nivelul acestei funcţii pot şi vreau să fac mai mult pentru tinerii noştri sportivi. Avem copii deosebit de talentaţi şi cu potential la toate secţiile sportive din club, dar îmi doresc atragerea spre sport a cât mai multor copii. Chiar dacă nu toţi vor ajunge sportivi de performanţă, dar cu siguranţă vor învăţa ce înseamnă disciplina. Părinţii dacă vor să aibă copii sănătoşi dezvoltaţi fizic într-un mod armonios şi să nu aibă timp pentru alte preocupări nocive ar fi bine să-şi îndrepte copiii către CSM Giurgiu unde avem un grup de antrenori de excepţie, condiţiile de antrenament sunt bune, dar vă promit că vor fi şi mai bune, iar performanţele lor cu siguraţă nu vor întârzia să apară ceea  îi va face fericiţi  pe părinţi. Deocamdată atât. Mai puţine vorbe şi mai multe fapte. Oamenii s-au săturat de promisiuni neonorate, cred că ar fi cazul să vină şi timpul faptelor, fără vorbărie multă.”

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *