BRADUL DE CRACIUN: Top 10 curiozitati din lumea intreaga

BRADUL DE CRACIUN: Top 10 curiozitati din lumea intreaga

Când a fost împodobit primul brad de Crăciun şi de unde vine această tradiţie? Iată, mai jos, un top al curiozităţilor din lumea întreagă, legate de obiceiul împodobirii bradului.

  1. Împodobitul bradului face parte din tradiţiile sărbătorilor de iarnă încă de dinainte de Hristos, de pe vremea când sărbătoarea Crăciunului se numea Saturnalia.
  2. Primul brad a fost împodobit în 1510, iar prima menţiune scrisă apare în Germania, în anul 1530.
  3. ÎnAmerica Latină, se împodobeşte cactusul.
  4. Spaniolii şi portugheziiau introdus pomul de Crăciun în această zonă, dar cum acolo nu cresc conifere, sud-americanii decorează cactuşi, pini sau brazi din plastic.
  5. ÎnSpania, mai există o variantă a pomului de Crăciun: un pom natural în care sunt atârnate cadouri şi dulciuri, iar copiii trebuie să arunce cu pietricele pentru a-şi lua cadourile.
  6. ÎnGrecia, nu există obiceiul împodobirii bradului, pentru că aici nu există brazi, ei fiind înlocuiţi cu crenguţe de măslin.
  7. ÎnBrazilia, Crăciunul cade vara. Pentru a reda impresia de zăpadă, bradul este împodobit cu bucăţele de zăpadă artificială.
  8. ÎnChina, bradul de Crăciun se numeşte „pomul luminii”, dar nu este împodobit decât de un procent mic al populaţiei.
  9. ÎnAfrica de Sud, obiceiul împodobirii bradului nu este prea întâlnit, în schimb, ferestrele sunt împodobite cu vată şi beteală.
  10. În Arabia Saudită, nici un obicei de Crăciun nu este văzut prea bine. De aceea, este o sărbătoare privată, iar bradul nu trebuie expus la vedere.

 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *