BOMBA !!! Senatorul Babalau si-a dat arama pe fata …

BOMBA !!!  Senatorul Babalau si-a dat arama pe fata …

Dacă legat de celelalte trei tentative anterioare eşuate lamentabil ale senatorului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău prin care îşi  dorea eliminarea lui Liviu Dragnea din poziţia de lider al PSD, prin ultima declaraţie de presă  făcută azi, 11 iulie se risipeşte orice urmă de îndoială chiar şi pentru cel mai sceptic om care urmăreşte evenimentele după scena  politică.

Vă reamintim că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut o declaraţie de presă nu mai târziu de luni, 9 iulie, prin care a reiterate  ideea  că decizia lui Klaus Iohannis de a semna decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA nu va opri discuţiile în coaliţie  despre suspendarea  acestuia din funcţia de preşedinte.

Ca un “bun” activist de partid, Bădălau a ţinut să precizeze într-o totală antiteză cu declaraţia lui Dragnea următoarele :

„Eu nu cred că este cazul de o suspendare pentru că nu există un motiv constituțional în acest moment. Constituția spune foarte clar, vis-a-vis de suspendarea președintelui, care sunt cazurile: în cazul în care încalcă Constituția. Dânsul a citit mai greu, dar a semnat decretul vis-a-vis de hotărârea Curții Constituționale și nu văd motivul de suspendare acum.

Ideea este că eu îmi doresc un președinte care să fie susținut de PSD, dar așa cum vă spuneam, nu pot să vorbesc în acest moment de posibila suspendare a domnului președinte atâta timp cât nu există un motiv serios, așa cum spune Constituția României.  Eu sunt inginer și văd lucrurile logice. Până acum exista o soluție la încălcarea Constituției că nu respectă o decizie a Curții Constituționale, dar în acest moment nu există. De ce? Că îl cheamă Iohannis?

Poate domnul Dragnea are motive pe care eu nu le cunosc. E posibil și asta. Dar sunt sigur că dacă domnul președinte încălca Constituția, apărea în spațiul public”

Urmarea acestei declaraţii  devine evident  faptul că Bădălău îl sabotează în mod vădit pe Dragnea. Ca şi  argument în plus în sprijinul acestei afirmaţii, dacă mai este nevoie de aşa ceva, un primar din judeţ, căruia deocamdată îi păstrăm anonimatul, ne-a spus că la ultima şedinţă a Biroului Politic Judeţean ce a avut loc în localitatea Bolintin Vale le-ar fi mărturisit  cumva voalat  celor prezenţi, citez: “ partidul nu stă într-un om care aduce prejudicii de imagine… “

Să înţelegem că senatorul Bădălău s-a referit la sine. Cu siguranţă nu. Ţinta acestei remarci are adresă,  doar că nu este timbrată. Ar fi fost şi timbrată dacă pronunţa numele celui la care s-a referit. Tot acelaşi primar ne-a mai spus că Bădălău l-ar fi criticat în termini foarte duri pe Dragnea, dar atenţie !!! Fără să-i pronunţe numele. Oricum această tehnică prin care acuzi dar fără să pronunţi numele chiar nu are nici o logică, este ceva de genul: “Mănăstire într-un picior, ghici ciupercă … ce e ? “

Să se fi îndreptat senatorul Bădălău spre noul partid al lui Ponta ? Pentru că altfel, ultima declaraţie a lui Bădălău poate fi asemănată cu acţiunea unuia care vrea să se sinucidă politic, or eu personal refuz să cred acest lucru.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *