BOMBA!!! Crin Antonescu revine in politica: Are postul GARANTAT de PNL, dupa negocieri cu Ludovic Orban si Vasile Blaga

BOMBA!!!  Crin Antonescu revine in politica: Are postul GARANTAT de PNL, dupa negocieri cu Ludovic Orban si Vasile Blaga

Președintele PNL, Ludovic Orban s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu foștii lideri liberali Vasile Blaga și Crin Antonescu, întrevederea fiind confirmată, pentru MEDIAFAX, de toate părțile implicate. Discuțiile ar fi vizat și posibilitatea ca cei trei să candideze pentru alegerile europarlamentare.

Surse politice au relatat, pentru MEDIAFAX, că Ludovic Orban le-ar fi propus lui Vasile Blaga și lui Crin Antonescu să candideze la alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai a anului viitor. Astfel, există posibilitatea ca pe listele candidaților PNL să se regăsească toți cei trei foști lideri ai formațiunii, alături de Sigfried Mureșan, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda, Adina Vălean (soția lui Crin Antonescu – n.r.), Mircea HavaIlie Bolojan.

La ora transmiterii știrii, este în desfășurare o întâlnire la sediul din Modrogan între fostul co-președinte al PNL, Vasile Blaga, și liberali din aripa ex-PDL, în care se discută despre transmiterea unui mesaj de unitate în partid și susținerea lui Ludovic Orban la șefia formațiunii, cât și despre listele candidaților pentru alegerile europarlamentare.

Întrebat de MEDIAFAX, dacă a fost făcută o invitație lui Blaga și Antonescu pentru a candida la europarlamentare sau dacă a fost abordat acest subiect în cadrul întâlnirii de săptămâna trecută, liderul PNL, Ludovic Orban a răspuns “Nu am ce să comentez dintr-o întâlnire pe care am avut-o cu doi colegi importanți în partid. Nu am obiceiul să dezvălui conținutul discuțiilor private”.

Chestionat dacă dorește să candideze la europarlamentare, Orban a replicat: “Nu am luat nicio decizie pe tema asta. Dacă voi lua o decizie, o s-o fac publică”.

Vasile Blaga a declarat pentru MEDIAFAX, referitor la o posibilă candidatură, că “alegerile europarlamentare vor fi anul viitor. Mai e până atunci. Mai e mult până departe”.

Pe de altă parte, fostul președinte al PNL, Crin Antonescu a confirmat întâlnirea cu liderii PNL, însă a precizat că subiectul europarlamentarelor nu a fost abordat.

“Eu am avut o întâlnire cu domnul Orban, săptămâna trecută, nu mai știu exact când, dar nu am avut un asemenea subiect. Da, ne-am întâlnit. A trecut și domnul Blaga. Ne-am salutat. Dar, repet nu am avut un asemenea subiect. Oricum e foarte devreme pentru un asemenea subiect. Mai e aproape un an”, a declarat Crin Antonescu, pentru MEDIAFAX.

Întrebat de MEDIAFAX dacă are intenția de a candida la europarlamentare, Crin Antonescu a răspuns: “Nu, nu am vorbit despre așa ceva”.

De asemenea, chestionat dacă soția sa, actual europarlamentar, Adina Vălean și-ar dori un al doilea mandat de eurodeputat, Antonescu a replicat: “Probabil că da, adică eu așa găsesc că ar fi normal. Dar vă spun că nu am discutat nici noi. Deocamdată mai e timp. E în 2019”.

Întâlnirea de miecuri, din Modrogan a lui Vasile Blaga cu foștii pedeliști vine pe fondul unei ședințe tensionate a Biroului Politic Național al PNL de la începutul săptămânii trecute, unde câțiva liberali l-au criticat pe Ludovic Orban pentru direcția în care se îndreaptă partidul, potrivit surselor politice ale MEDIAFAX. Orban le-a reproșat acestor liberali că nu vin cu soluții și în loc facă opoziție la PSD, se ocupă cu subminarea din interior a formațiunii.

Cât despre întrevederea Orban-Blaga-Antonescu, sursele politice au relatat că în spatele invitației adresată foștilor lideri liberali, se ascunde și o strategie lui Ludovic Orban de a-și asigura susținerea la șefia formațiunii, atât din partea fostului PDL, cât și din cea vechiului PNL, în același timp calmând și spiritele în interiorul partidului.

În cadrul BPN al PNL, liberalii au stabilit convocarea Consiliului Național pe data de 4 august. Liderul liberal, Ludovic Orban, a declarat, luni, la finalul BPN, că nu a fost încă stabilit locul desfășurării evenimentului, care ar putea fi Alba Iulia sau București. Orban a propus excluderea din PNL a prim-vicepreședintelui PNL Sector 2, Viorel Cataramă. Decizia poate fi luată de către conducerea partidului doar în cadrul ședinței Consiliului Național din 4 august.

“Va fi un Consiliu National care va avea ca principale puncte pe ordinea de zi criteriile, calendarul şi procedura de stabilire a listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. De asemenea, criteriile, procedura şi calendarul pentru desemnarea candidaţilor la funcţia de primari în municipiile reşedinţă de judeţ care presupun o atenţie specială în ceea ce priveşte pregătirea candidaţilor Partidului Naţional Liberal. De asemenea, vom adopta un document care va intra în dezbaterea partidului – Principiile bunei guvernări liberale”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului politic al formaţiunii.

Stiripesurse.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *