Binele facut la nevoie ti-l rasplateste inzecit Dumnezeu cand nici nu te gandesti…

Binele facut la nevoie ti-l rasplateste inzecit Dumnezeu cand nici nu te gandesti…

Trecem printr-o perioadă nefastă când împotriva firii ne dezumanizăm. Trecem nepăsători prin viaţă, chiar  şi faţă de propriile noastre necazuri, crezând poate pe bună dreptate, că nimeni şi nimic nu mai poate schimba această  stare de fapt care ne-a cuprins pe toţi împotriva voinţei noastre, stare de fapt care ne-a transformat în nişte automatisme fără suflet,  care nu mai ştiu şi nu mai pot să admire frumuseţea unui răsărit de soare, roua după petalele unui trandafir, frumuseţea fragilă a unei femei cu trup şi chip de înger şi ce este cel mai grav,  nu mai ştim ce înseamnă bunătatea, acea bunătate cu care ne-a dăruit bunul Dumnezeu, prin care nu trebuie să uităm niciodată de semenii noştri greu încercaţi de necaz.  Cartea Sfântă spune:    “Să nu te părăsească bunătatea şi credincioşia: leagă-ţi-le la gât, scrie-le pe tăbliţa inimii tale.”

Cu toate aceste răutăţi care ne subjugă, spre norocul nostru mai sunt oameni pe care virusul nepăsării  şi al  dezumanizării nu i-a atins şi care dau dovadă de omenie, omenie care îi îndrumă spre bunătate şi  spre grija faţă de semenii noştri,  oameni ca şi noi.

Astfel de oameni nevirusaţi  i-am întâlnit cu ocazia spectacolului caritabil organizat săptămâna trecută de formaţiunea politică ALDE Giurgiu,  intitulat “ Din solidaritate  pentru  Bucur Adrian Ionuţ” .  Acest tânăr a fost victima unui accident nefericit urmarea căruia a rămas imobilizat la pat. Singura şansă a acestui om tânăr să redevină un om fără handicap este  intervenţia chirurgicală la un spital aflat în afara graniţelor ţării.  Scopul acestei acţiuni umanitare a fost acela de a strânge banii necesari intervenţiei chirurgicale destul de costisitoare , bani de care familia tânărului nu dispune.

Într-o recentă conferinţă de presă  preşedintele partidului ,deputatul Toma Petcu le-a mulţumit tuturor acelora care au participat şi care au donat bani pentru salvarea acestui tânăr. Le-a mai mulţumit pentru implicare primarului  Nicolae Barbu, preşedintelui Consiliului Judeţean Marian Mina care în afară de contribuţiile băneşti personale i-au promis liderului ALDE că vor interveni în consiliile locale şi judeţene unde le vor explica consilierilor necesitatea urgentă de alocare a unor sume de bani ca ajutor social. Cel mai emoţionant moment, a mărturisit Toma Petcu, a survenit în momentul în care o năpăstuită a sorţi care nu are alt venit decât cei câţiva bănuţi pe care îi primeşte de la trecătorii cu suflet bun, Petronela, pentru că de ea este o vorba, din puţinii  ei bani a donat şi ea o sumă  pentru  salvarea tânărului Bucur Adrian Ionuţ.  

Din păcate suma strânsă până în acest moment este insuficientă. Dacă un partid mic cum este ALDE a reuşit să strângă suma de 10. 776 ron,  dar un partid de mărimea PSD-ului cred că ar reuşi să strângă de cel puţin 10 ori mai mulţi bani dacă ar iniţia o acţiune asemănătoare. PNL –ul se consideră a doua forţă politică din Giurgiu,  acum ar avea ocazia să demonstreze acest lucru, să facă o acţiune asemănătoare şi să strângă de cel puţin 5 ori mai mulţi bani decât ALDE.

Încerc să cred că celelalte organizaţii politice din Giurgiu vor face acelaşi lucru ca şi ALDE şi nu din raţiuni politice. S-o facă pur şi simplu pentru că aşa simt, că aşa  vor şi trebuie să ajute la strângerea banilor necesari  pentru un om a cărui singură şansă să revină pe picioarele lui printre noi, suntem noi. Suntem noi, giurgiuvenii care trebuie să dăm dovadă că nu ne-am dezumanizat,  că am rămas aceiaşi oameni cu suflet mare şi bun,  şi că ne vom mobiliza şi de această dată  aşa cum am mai făcut-o  ori de câte ori se aude un strigăt disperat de ajutor.  

Cei care vor să contribuie şi de acum înainte cu sume de bani o pot face în contul deschis la ING Bank, pe numele Alexe Şerban Cătălin Petruţ, RO61INGB0000999907296347.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *