BIBLIOTECA, FACILITATOR DE COMPETENŢE DIGITALE PENTRU COMUNITATE

BIBLIOTECA, FACILITATOR DE COMPETENŢE DIGITALE PENTRU COMUNITATE

După ce au trecut cu brio peste evaluarea finală, participanților celei de-a doua serii la cursurile de educație digitală le-au fost înmânate Certificatele Digital Citizen, emise de ECDL România. Evenimentul a avut loc pe 25 aprilie 2023, la sediul Bibliotecii Județene „I. A. Bassarabescu” Giurgiu, cu ocazia Zilei internaționale a cărții și a drepturilor de autor și Zilei bibliotecarului român, sărbătorită anual pe 23 aprilie. Diplomele au fost înmânate de către Daniela Bardan, managerul bibliotecii.

Cursurile au fost gratuite și s-au desfășurat în perioada 27 martie – 7 aprilie 2023, oferind o introducere informală și simplă în utilizarea calculatorului și a Internetului. Pe parcursul celor 24 de ore de curs, au fost abordate tematici referitoare la Noțiuni de bază despre calculator, Desktop, Documente, Internet și Comunicare. Evaluarea participanților la programul Digital Citizen s-a realizat de către cei doi îndrumători, Otilia Pătruț, șef serviciu și Cristina Mirea, bibliotecar, care au urmărit însuşirea completă şi corectă a cunoştinţelor nou-dobândite.

Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu este Centru ECDL Digital Citizen și poate demara grupe de pregătire și certificare Digital Citizen pentru persoanele din comunitate care au nevoie de competențe digitale elementare.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *