Barbatii din Romania beau cel mai mult – studiu

Barbatii din Romania beau cel mai mult – studiu

Vești proaste pentru cei cărora le place să creadă că un pahar de vin pe zi este sănătos. Un studiu de amploare efectuat la nivel mondial și publicat în revista Lancet a confirmat cercetări anterioare care au arătat că nu există o cantitate de alcool sigură pentru consum, potrivit BBC. Potrivit studiului, bărbații din România se află pe primul loc la cantitatea de alcool consumată.

Cercetătorii admit că băutura în cantități moderate poate ajuta le prevenirea unor boli de inimă, dar au descoperit că riscul de a face cancerori alte boli este mai mare decât gradul de prevenție. Unul din autorii studiului spune că descoperirile studiului au fost unele dintre cele mai importante având în vedere numărul de factori luați în considerare.

Cât de riscantă este o cantitate moderată?

Studiul publicat în Lancet a trecut în revistă nivelurile de alcool consumate și efectele acestuia asupra sănătății în 195 de țări, inclusiv România, între anii 1990 și 2016. Analizând datele a celor cu vârste între 15 și 95 de ani, cercetătorii le-au comparat pe cele ale oamenilor care nu au băut deloc alcool cu cele ale persoanelor care beau zilnic. oamenii de știință au descoperit că din 100.000 de nebăutori, 914 ar fi fost predispuși la probleme de sănătate asociate consumului de alcool, cum ar fi cancerul sau să sufere un accident.

Iar alte patru persoane ar fi fost afectate dacă ar fi consumat o băutură alcoolică pe zi. Pentru cei care consumau două băuturi pe zi, alți 63 s-au îmbolnăvit într-un an, iar pentru cei care au băut de cinci ori într-o zi, era o creștere de 338 de persoane care au au avut probleme de sănătate.

Unul dintre autorii studiului, prof. Sonia Saxena, cercetător al Imperial College din Londra spune: „O băutură pe zi înseamnă un risc scăzut de îmbilnăvire, dar aplicați aceasta la populația uneiu țări, ca un întreg. Ea va reprezenta un număr mult mai mare, iar cei mai mulți oameni nu beau doar o dată pe zi.“

Bărbații români beau cel mai mult

Prof. Saxena spune că studiul este cel mai important făcut vreodată pe această temă. „Acest studiu avansează cercetarea în comparație cu celelalte pentru că ia în considerare un număr de factori cum ar fi vânzările de alcool, datele despre cantitatea de alcool consumată, abstinența, datele referitoare la turism, comerțul ilict sau băuturile preparate în casă“.

Studiul arată că femeile din Ucraina se află pe primul loc la consumul de alcool, cu peste patru băuturi alcoolice pe zi. În timp ce, același studiu relevă faptul că bărbații din România consumă cel mai mult alcool, adică peste opt băuturi alcoolice pe zi.

Sursa Cotidianul.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *