Băgarea băţului prin gard a rămas singura soluţie pentru salvarea PSD-ului giurgiuvean

Băgarea băţului prin gard a rămas singura soluţie pentru salvarea PSD-ului giurgiuvean

Disperarea PSD-ului din Giurgiu depăşeşte orice imaginaţie. Amestecă frânturi de adevăr cu minciuni sfruntate, încercând prin acest mod de manipulare să ascundă faptul că din cauza lor azi întreaga Românie are de suferit, ca să nu mai vorbim de judeţul Giurgiu care sub oblăduirea lor a ajuns dintr-un judeţ sărăc, unul şi mai sărac. În judeţul Giurgiu  s-au cheltuit milioane de euro pentru asfaltări de unică folosinţă făcute doar pentru un sezon, vară-primăvară, asta în timp ce natalitatea scade, lipsa locurilor de muncă s-a acutizat, rezultatele la învăţătură devin din rezultate slabe  rezultate foarte proaste, iar mii de copii  s-au bucurat doar de dulciurile oferite de partidele politice, care sub masca omului bun ascund interesul electoral.

Este adevărat că în PNL Giurgiu există tensiuni, este adevărat că dacă nu vor reuşi să surmonteze aceste diferende. pe care eu personal nu le pot înţelege, rezultatele PNL-ului cu ocazia alegerilor la nivelul judeţului Giurgiu vor fi dezastruoase. Informaţiile pe care le am îmi dau dreptul să  cred că aceste lucruri se vor rezolva chiar mai repede decât se aşteaptă cei din PSD.

Eu ştiu că atunci când eşti convins că un om politic nu are valoare, şi ţie ca mare partid aşa cum se crede PSD-ul, care fără să am intenţia să fiu răutăcios cu siguranţă vom mai vorbi despre el la conducerea ţării peste vreo 20 de ani, asta în condiţiile în care vor înţelege că nu doar furatul este prioritatea omului politic, nu îţi poate aduce prejudicii electorale şi nu îi faci campanie. Campania electorală poate fi pro sau contra, ştiut fiind că şi atunci când împroşti cu noroi într-un om politic tot campanie  îi faci, pentru că în acest fel îl ţii prezent în atenţia opiniei publice.

Este o prostie să spui că Toma Petcu îi va lua locul lui Alexandru Andrei. Posibil ca undeva în timp cei doi să-şi dea mâna, ceea ce pe mine personal m-ar bucura. Îi cunosc pe amândoi încă de când erau în echipa de hai să-i spunem tinere speranţe ale PNL-ului. Amândoi au fost crescuţi la academia politică a lui Lucian Iliescu, cel care a reuşit alături şi de cei doi tineri, să ducă marele partid PSD în derizoriu.  A venit un timp când amândoi şi-au căutat un alt drum. Alexandru s-a dus la  PSD, iar Toma la ALDE.

Odată trecut la PSD Alexandru, alături de celălat tânăr de perspectivă, Răzvan Cuc şi alţi membri PSD, în deosebi primarii din judeţ au muncit pe brânci, ceea ce a făcut ca PSD-ul să câştige alegerile reuşind performanţa să aibă  5 parlamentari.

Trecerea lui Alexandru la PSD poate fi comparată cu căsătoria din dragoste dintre un tânăr şi o femeie frumoasă şi bogată. Dar când a aflat că femeia este o curvă ordinară a renunţat la privilegiile pe care i le oferea căsătoria cu femeia frumoasă şi bogată, dar curvă patentată, şi s-a întors acasă, de unde plecase.

Toma a pus bazele unui partid prin care şi-a demonstrat abilitatea şi capacitatea politică  de a reinventa un partid de dreapta din propria cenuşă. Majoritatea celor din ALDE fiind foşti PNL-işti. Mai mult decât atât, acest partid pe care la Giurgiu majoritatea politicienilor din alte formaţiuni politice nu-l creditau nici cu cea mai mica şansă la alegerile din 2016, ALDE a avut un parlamentar, asta în timp ce PNL-ul cu un istoric politic cunoscut în Giurgiu nu au avut niciun parlamentar.

De aici şi teama PSD-ului. Sunt convinşi că dacă cei doi îşi vor da mâna, în aceste condiţii PSD-ul va fi ca o maşinărie fără roţi pusă pe butuci. De aici şi  băgarea  băţului prin gard în încercarea disperată de a crea stări conflictuale între cei doi. Din păcate pentru ei, în afara faptului că amândoi au devenit oameni politici maturi  ce poartă în suflet cicatricile luptelor prin care au trecut, sunt şi foarte buni prieteni.

Cred că dacă alături de cei doi  rămâne şi Dan Motreanu, ca o punte de legătură între Giurgiu, Modrogan şi Bruxeless, organizaţia PNL Giurgiu este imbatabilă.

Nu ne rămâne decât să urmărim cum vor evolua lucrurile.

Apropo, conform unei informaţii pe surse din Kiseleff, din luna martie a acestui an preşedintele PSD Giurgiu va fi domnul Marian Mina.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *