Bădălău tu nici nu şti cât de mic începi să fi, a declarat primarul oraşului Mihăileşti, Mihai Dobre

Bădălău tu nici nu şti cât de mic începi să fi, a declarat primarul oraşului Mihăileşti, Mihai Dobre

Mulţi oameni au crezut că trecerea moţiunii de cenzură a fost rezultatul unui accident politic.  Nimeni nu credea că Ludovic Orban va reuşi să negocieze cu celelalte partide de opoziţie, partide care imediat după ce au susţinut trecerea moţiunii declarau că nu vor susţine investirea unui guvern liberal. Cu toate acestea azi avem guvern liberal condus de Ludovic Orban. Din dorinţa de afla punctul de vedere al unui lider PSD vis-à-vis  de cum a fost posibil ca un partid care a câştigat alegerile din 2016 la un scor zdrobitor faţă de celelalte partide să fie înfrânt de un partid de numai 20% reprezentativitate în Parlamentul României, am stat de vorbă cu primarul oraşului Mihăileşti, Mihai Dobre:

“ Noi, primarii în orice colt al ţării ne-am afla, singura noastră menire este aceea să muncim în folosul comunităţiilor pe care le reprezentăm. Cei care au dat dovadă că sunt buni gospodari au mai multe mandate la activ, cei care au înşelat aşteptările oamenilor nu rezistă mai mult de un mandat. Atunci când este ales preşedintele ţării sau primarii contează foarte puţin partidul din care provin, important pentru comunitate este omul, care înainte de a fi primar sau după un prim mandat, în cartea lui de vizită cu care se recomandă electoratului trebuie să scrie foarte bun gospodar, acesta este principalul atu al cetăţeanului care îşi doreşte să ajungă primar.

Am spus acest lucru încă de la început din dorinţa de a mă face mai bine înţeles. Noi, primarii suntem gospodarii care prin acţiunile noastre urmărim dezvoltarea administraţiilor locale pe care le păstorim. Noi nu facem parte din categoria politicenilor care vorbesc cu oamenii doar în perioada campaniilor electorale, ocazie cu care fac promisiuni de cine-i ascultă crede că o să curgă lapte şi miere iar după ce-şi văd sacii în căruţă, şi ai aici sincer nu mă refer la sacii de grâu ai lui Bădălău, uită ce au promis.

Din punctul meu de vedere ce i s-a întâmplat PSD-ului era de aşteptat. Principalul motiv este inconsecvenţa generată de faptul că în trei ani am avut trei guverne ceea ce a făcut aproape imposibilă punerea în aplicare a programului de guvernare şi cel mai important lucru, lipsa de comunicare a aşa zişilor lideri judeţeni ai partidului care luau decizii  pripite, fără să ţină cont de o consultare prealabilă cu oamenii care se află în contact permanent cu cetăţenii, respectiv primarii din localităţile judeţului. Cel mai cunoscut caz de subsemnatul este cel din ograda proprie şi mă refer direct şi fără menajamnete la Niculae Bădălău care din punctul meu de vedere a ocupat în mod nemeritat funcţii şi demnităţi. Acest personaj toxic, de o ţinută morală şi politică îndoielnică a făcut posibil ca alături de alţi indivizi asemenea lui ca PSD-ul să-şi piardă credibilitatea în faţa oamenilor.

Din discuţiile pe care le-am avut şi le am cu colegii mei primarii am înţeles că Bădălău nu mai este dorit ca lider în Giurgiu. Avem nevoie de un lider care înainte de a lua o decizie să ne consulte pentru ca împreună să găsim soluţiile cele mai bune prin care să venim în sprijinul cetăţenilor. Sunt colegi de-ai mei primari care urmare a dispoziţiilor date de acest dictator au probleme la limita legalităţii. Bădălău trebuie să înţeleagă, altfel îl vom ajuta noi, că nu mai are ce căuta nu numai în PSD, ci în politică în general. Cred că pentru el ar fi mai bine să i se spună Nae în libertate decât domnule ministru într-un alt loc. Închei spunând doar atât: “Bădălău tu nici nu şti cât de mic începi să fi !“

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *