Bădălău şi pomenile electorale

Bădălău şi pomenile electorale

Sunt răcit cobză! Simt ochii cum îmi ard în cap. Cu toate acestea nu mă pot abţine să nu mă uit la conferinţa de presă ţinută de preşedintele PSD Giurgiu, senator şi ministru al Economiei, excelenţa sa domnul Niculae Bădălău. Care nu ţine cont de părera unor neica nimeni cum a declarat în conferinţă. Nu ştiu dacă din cauza febrei sau din cauza a ceea ce auzem mă încerca o senzaţie de vomă. Cred totuşi că din cauza febrei. Mai iau o pastilă de Nurofen şi-mi propun să rezist cât mai mult.

Bănuiam care era scopul minunatei conferinţe de presă. Campanie electorală. Numai că aici campania poată îmbrăca două forme: Campania bunlui simţ, atunci când sunt scoase în evidenţă calităţile candidatului şi campania deşănţată, când cel care se erijează în purtătorul de vorbe al partidului încercă să cumpere voturile electoratului cu promisiuni fără acoperire sau încearcă să folosească latura sensibilăţii umane.

Primul subiect prezentat de Bădălău sensibilitatea umană.

Bădălău vorbeşte despre o acţiune în care este implicată soţia lui, despre care spune că nu doreşte să-i facă publicitate. Atunci de ce a mai spus ? Acţiunea  s-a desfăşurat în Bolintin, localitate în care soţia ministrului este profesoară, care împreună cu mai mulţi copii au strâns, după cum spune Bădălău, lucruri şi haine care au fost dăruite copiilor de etnie romă. Şi tot în ideea de a crea emoţie, prin spusele sale Bădălău  se foloseşte de o expresie care spune el că i-ar aparţine: “ Să primeşti este o plăcere, să dăruieşti este o fericire.“ Mare om, mare caracter. Spunând în continuare că scopul acestei acţiuni este acela de ai integra pe copiii romi în societate.

Prin ceea ce afirmaţi excelenţă se vede de la o poştă că dumneavostră trăiţi într-o altă dimensiune. Integrarea la care faceţi referire a fost făcută încă după timpul lui Ceauşescu.

Aduceţi-vă aminte că în perioada în care eraţi student la Îmbunătăţiri Funciare  în Bucureşti unde funcţionau mai multe inteprinderi mari cum ar fi Vulcan, Metalica, 23 August şi multe altele, unde erau salariaţi peste 50% etnici romi. Astfel de fabrici şi uzine funcţionau în toată ţara. Atunci stimabile s-a făcut integrarea tuturor etnicilor din ţara noastră. Te afli într-o gravă eroare dacă crezi că numai copiii ţiganilor sunt amărâţi şi sunt predispuşi abandonului şcolar! Sunt mulţi mai mulţi copii de români, cum îţi place ţie să spui, care trăiesc mult mai rău decât copiii ţiganilor!

Ar fi trebuit să ştii că toţi  oamenii din România, indiferent de culoarea pielii, sau etnie, sunt cetăţeni români. Ar mai trebui să ştii excelenţă că prin hainele purtate oferite copiilor nu faci altceva decât să jigneşti,  să umilieşti nişte suflete nevinovate doar pentru faptul că vrei tu să cumperi de la părinţii lor voturi prin haine vechi! Cu siguranţă te-ar fi votat pe tine şi partidul tău dacă din poziţia pe care o ocupi, habar nu am încă pentru cât timp, aceea de ministru al Economiei aduceai investitori care să creeze locuri de muncă. Dacă îmi aduc bine aminte ţiganii din Bolintin erau majoritatea meseriaşi. Erau fie zidari, lăcătuşi mecanici sau sudori,  iar parte dintre copiii lor au fost absolvenţi de facultate sau şcoli militare.

Voi şi democraţia voastră i-aţi transformat pe foarte mulţi oameni în asistaţi sociali, asta ca să devină masa de manevră pentru alegeri! Voi sunteţi cei care ne-aţi adus în sapă de lemn! Voi aţi reuşit să reîmpărţiţi România în etnii. Voi politicenii care vă consideraţi nişte super oameni, care credeţi  că aţi ajuns atât de sus încât nu mai suportaţi păreile unor nişte neica nimeni, dar cărora veniţi să le cerşiţi votul fără de care posibil ca şi voi să ajungeţi în tagma celor pe care acum vă p…ţi  pe ei şi-n tagma neica nimenilor rămaşi în ţară!

Gata! Nu mai pot. Mi-e rău! Mă duc să mă întind în pat. Mâine vom continua cu propaganda excelenţei sale Niculae Bădălău …

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *