Badalau neaga ca are afaceri cu Ministerul Economiei, dar cam miroase a …Transgaz

Badalau neaga ca are afaceri cu Ministerul Economiei, dar cam miroase a …Transgaz

PUTEREA i-a solicitat ministrului Niculae Bădălău să spună dacă firmele controlate de familia sa derulează în prezent, direct sau indirect, afaceri cu societăți aflate în portofoliul Ministerului Economiei.

Baronul de Giurgiu a negat că derulează asemenea afaceri, precizând că „vă aducem la cunostintă că niciuna dintre societățile enumerate în declarația de interese menționată mai sus nu are contracte încheiate cu Ministerul Economiei”.  Numai că, realitatea este cu totul alta. La ora actuală, este în derulare proiectul BRUA, care presupune realizarea unei conducte de gaze naturale care va traversa Bulgaria, România, Ungaria și Austria, iar „tronsonul din România al proiectului este pus în operă de Societatea Națională de Transport Gaze Naturale (SNTGN) „Transgaz“ în regiunile de sud, sud-vest și vest din România”.

Trebuie precizat că Transgaz este o societate naținală aflată sub tutela Ministerului Economiei, iar în cadrul proiectului BRUA a demarat lucrările pentru realizarea stației de comprimare gaze naturale Podișor, județul Giurgiu. Potrivit informațiilor furnizate pentru PUTEREA de mai mulți specialiști cu greutate din Transgaz și din Ministerul Economiei, una dintre firmele controlate de familia Bădălău furnizează agregate minerale (pietriș, nisip, etc) din balastiera aflată în apropierea construcției, mai exact la piciorul podului de peste răul Agreș, tocmai pentru realizarea stației de la Podișor. „Ziua sortează agregatele minerale, iar noaptea le transporta cu camioanele către stația de la Podișor. Când lucrările erau în toi, în medie, 30-35 de camioane aduceau pietriș de la balastiera de la piciorul podului pentru stația de la Podișor”, a precizat, pentru PUTEREA, o persoană care „scanează” de mai mult timp această afacere.

Ion TELEANU

Aparut in:  PUTEREA

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *