Badalau!!! „ Mare om, mare caracter… „

Badalau!!! „ Mare om, mare caracter… „

 Azi dimineaţă am citit un articol  apărut într-un cotidian local scris de un prieten de-al meu. Puţin ştiu că semnatarul articolului atunci când scrie are la dispoziţie două călimări din care-şi umple rezervorul stiloului. Prima cărimară este plină cu o cerneală specială, după o reţetă numai de autor cunoscută, pe care atunci când o foloseşte, cei drept în ultima perioadă mai rar, apar editoriale de o sensibilitate şi cu un parfum al cuvintelor care te înalţă undeva deasupra norilor. În cea de-a doua călimară se găseşte o cerneală acidă pe care o foloseşte atunci când el crede că trebuie să o folosească. Dar cele mai frumoase articole îi ies atunci când îşi încarcă rezervorul stiloului din amândouă călimările.

Mărturisesc că dacă nu l-aş fi cunoscut personal pe senatorul PSD Bădălău, după ce aş fi citit articolul jur că aş fi crezut că Bădălău este un om extraordinar care merită tot respectul şi consideraţia noastră. Dar din păcate am avut nenorocul să-l cunosc. Sunt singurul care am scris despre Bădălău, în timp ce alţii  îl criticau, că este cel mai bun produs politic al Giurgiului după regretatul nea Marin Cristea.

M-am înşelat amarnic. Bădălău, în prima etapă a promovării sale politice a fost ajutat de socrul său nea Mimi  cunoscut şi recunoscut în zona de nord a judeţului Giurgiu drept un om respectat şi cu o influenţă foarte mare asupra oamenilor. Acesta a fost începutul. Lansarea lui în politica mare a fost făcută de Marin Cristea pe care a avut grijă să-l înlăture de la conducerea partidului. Ulterior a fost ajutat de Ponta. Urmare a binelui pe care Ponta i  l-a făcut  a avut grijă  să-l lucreze, cum se spune pe româneşte pe la spate, ajungându-se până acolo încât l-a debarcat de la cârma partidului. Acum urmăreşte să-l înlăture pe Dragnea de la conducerea partidului folosind aceleaşi metode de data aceasta alipindu-se lui Tudose alături de care a fost într-un mini concediu în Grecia din care s-au întors ieri, 22 august.

Cum pot să cred că Bădălău mai poate fi numit un lider autentic atunci când, conform declaraţiilor mai multor primari decât îşi poate imagina Bădălău,  aceştia ne spun la ce presiuni şi ameninţări inimaginabile sunt supuşi de către naşul Bădălău şi finul Mina şi multe alte lucruri, nu tocmai ortodoxe, care li se cer a fi făcute ca să ostoiască setea de înavuţire şi preamărire a celor doi, naş şi fin.

De ce oare Bădălău a insistat pe lângă prietenul său Mihai Tudose să-l dea jos din funcţia de Ministru al Transporturilor pe Răzvan Cuc despre care spune că el l-ar fi uns ministru. Nu cumva pentru faptul că Răzvan Cuc a refuzat să intre într-un joc murdar al intereselor? Ne întrebăm de ce oare, conform surselor noastre, Bădălău şi-l dorea cu ardoare în această funcţie pe finul său Marian Mina ? Mulţi dintre dumneavoastră veţi pune probabil sub semnul întrebării informaţiile noastre pe surse, în sensul că-l putea numi de prima dată ministru transporturilor pe Mina. Nu. Probabil aţi omis că Mina e finul. Nu l-a numit de prima dată din cel puţin două  considerente: Pe de-o parte lăsa loc la interpretări  de genul naşul şi-a numit finul şi ce-l de-al doilea considerent a dorit să-şi protejeze finicul. Doar atunci când a văzut că Răzvan este ferm pe poziţie şi este o nucă tare, i-a venit ideea „genială” să-l înlăture pe Răzvan Cuc din minister şi să-l numească, cu ajutorul lui Tudose, pe finul Marian Mina. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu ce-a din târg.  Acum probabil încearcă să scape de Cuc care ştie foarte multe lucruri despre cumetriile lui Bădălău şi merge probabil pe principiul „eu te-am făcut, eu te omor”. Din păcate pentru Bădălău este foarte târziu.

Acum, de dată recentă mi-au spus oameni ai PSD din judeţ, Bădălău şi echipa lui, umblând la cutiuţa cu minuni plină cu şantaje şi ameninţări îi pun pe primari să semneze nişte liste. Unul dintre primari mi-a spus că a fost forţat să semneze pentru susţinerea unui prefect agreat de Bădălău pentru  că altfel … . Altui primar, folosindu-se de aceeaşi strategie, i-ar fi spus că semnează pentru stabilirea datei alegerilor din cadrul PSD Giurgiu. Altuia i s-a spus că semnează pentru susţinerea lui Mina ca preşedinte al organizaţiei judeţene. Cert este că niciunuia nu i s-a arătat niciun cap de tabel. Cu alte cuvinte  în faţa listelor semnate se poate anexa orice cap de tabel vor muşchii lui Bădălău.

În final cu speranţa că preşedintele ALDE Giurgiu Toma Petcu nu se va supăra pe subsemnatul, conform unei informaţii pe surse, preşedintele ALDE Toma Petcu a fost sunat de Bădălău şi apostrofat pentru că … . Mă opresc aici. Mai multe amănunte sper să ne dea cât mai curând Toma Petcu care poate confirma sau infirma informaţia primită de noi.

Dacă informaţia este reală, despre Bădălău putem trage următoare concluzie: „ Bădălău !!!  Mare om,  mare caracter „ închei citatul.

Vom reveni cu informaţii calde de la întâlnirea pe care o are Bădălău cu membrii PSD,  un fel de consiliu director sau cum  s-o fi numind, habar nu am.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *