Badalau -cea mai…speciala partitura pentru guvernare si administratie locala

Badalau -cea mai…speciala partitura pentru guvernare si administratie locala

Poate să fie o coincidenţă, dar noi înclinăm să fim convinşi că Marin Anton -preşedinte PNL Giurgiu -si-a însuşit dojenile noastre referitoare la hârjoneala dintre el şi Nicolae Badalau, altfel nu ne explicăm cum, după texul nostru scris săptămâna trecută, şeful liberalilor locali a început să-i dea neveuri în coaie mai marelui social democrat.

Mai precis, Anton s-a exprimat ceva mai concret în legătură cu anumite licitaţii pe care fostul lui prieten de Top Forbes Neoficial le-a câştigat prin nordul judeţului prin intermediul mai multor firme anonime. Curios, euroii ăia ce urmează să intră în conturile acelor sereleuri fac parte din banii europeni pe care tot Bădălău i-a adus în judeţ. Cumva, pe barosăneală, pare corectă manevra! De ce să ia vreun nefericit de patron civil banii pe care Bădălău s-a chinuit să îi aducă în judeţ? El i-a adus, el să îi ia, lua-i-ar pe toţi şi să nu aibă timp să îi cheltuiască! Nici să îi lase moştenire!

Ce zice Bădălău despre astfel de acuzaţii? Absolut nimic! Preşedintele executiv PSD era şi încă este ocupat cu noul guvern Mihai Tudose, personaj care era cât p’aci să nu mai integreze în noul cabinet un anumit ministru de a cărui ştampilă depinde -in formă oficială şi continuata-toate planurile pe care Bădălău le are pentru el şi pentru oamenii lui. Aţi ghicit, este vorba despre ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc! Că… cum să câştigi lucrări de infrastructură şi de cârpeală a drumurilor judeţene de prin tot judeţul, de prin ţară -exact licitaţiile la care se referea Anton! – fără să ai girul omului de resort? Acum înţelegeţi poanta cu… anvergura?

Pauză! Pentru ăia care nu ştiu faza cu anvergura premierului Mihai Tudose – deci nu sunt cititorii noştri -le sugerăm să se ducă pe şoseaua de centură a municipiului Giurgiu, la aşa zisa Piaţă de Peşte, şi să nu se întoarcă acasă până nu vin cu o hamsie în sacoşă! Nu o să îi ajute să înţeleagă despre ceea ce scriem noi. E decât o pedeapsă! Să se înveţe minte!

Revenind la Badalau, acelaşi om care anunţă înspre ameninţare înainte de a vedea omul pus la frâiele ministerului cu dedicaţii, că noul guvern va fi şi el (re) evaluat după şase luni, este de la sine înţeles că acesta  prefigurează o tactică de guvernare fără precedent! Genială şi perversă în acelaşi timp!

Ca să sintetizăm: coaliţia asta PSD-ALDE nu o să facă absolut nimic, vor încerca, dar vor eşua cu scârţiituri! Însă au soluţia la purtător de fiecare dată! Se umple gradul de scârbă în rândul populaţiei, schimbă guvernul! Rotesc cadrele! Cum s-a întâmplat în urmă cu aproximativ două săptămâni! Practic, cam aceiaşi miniştri neperformanţi fac parte din noul cabinet, cel care trebuie să ducă la îndeplinire ce n-a reusit fostul guvern, ăla format din aceleaşi personaje! Ştim că ne repetăm, suntem redundanţi, dar trebuie să o spunem: manevra asta e genială!
O să vedeţi peste câteva luni, nu ştim exact câte, atunci când mass media şi oamenii vor începe să ţipe în legătură cu anumite legi şi măsuri neîndeplinite! Deja a anunţat Badalau: alt guvern!
Oare cât o să ţina schema asta?

NB: Avem o propunere! Să se facă alegeri locale şi parlamentare la fiecare schimbare de cabinet! Aşa ni se pare corect! Altfel… e ca şi cum am schimba consistenţă şi structura organoleptica a căcatului în speranţa că o să fie mai bine! Or, se ştie, indiferent de cocina sau de canalul colector în care se adună, căcatul tot căcat va rămâne!

Reproducerea partiala sau integrala a acestui text este de inteles si are acordul autorului

Sursa irefutabil.wordpress.com

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *