AVERTISMENT: Ignorati solicitarile de date confidentiale care pretind ca provin de la ANAF. Unele contin si numele presedintelui Agentiei

AVERTISMENT: Ignorati solicitarile de date confidentiale care pretind ca provin de la ANAF. Unele contin si numele presedintelui Agentiei

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat aseară că recomandă tuturor reprezentanţilor operatorilor economici să ignore orice comunicări neoficiale sau solicitări de date confidenţiale care pretind că provin de la ANAF, dar sunt transmise de la adrese de email cu origine îndoielnică.

„Semnalăm cel mai recent caz în care se utilizează fraudulos atât însemnele oficiale ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi ale Organizaţiei Europene a Administraţiilor Fiscale (IOTA), cât şi numele preşedintelui ANAF, pentru transmite de la o adresă de email anonimă (iota@email.org) un mesaj de tip spam, care conţine un virus”, menţionează oficialii ANAF. 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală comunică direct fiecărui contribuabil în parte situaţia proprie a impozitelor neachitate prin documente oficiale, tipizate, ale căror modele sunt aprobate prin acte normative publicate în Monitorul Oficial al Româmniei. Conform ANAF, în acest caz vor fi sesizate autorităţile cu atribuţii legale de verificare a tuturor aspectelor implicate.

Sursa Capital.ro                                           

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *