Aurelia Dobre prezinta solutiile propuse de OSFD guvernului pentru ca femeilor sa le fie un pic mai bine …

Aurelia Dobre prezinta solutiile propuse de OSFD guvernului pentru ca femeilor sa le fie un pic mai bine …

Conferința săptămânală a PSD Giurgiu din 31 august a fost ținută de doamna Aurelia Dobre, vicepreședinte al organizației județene de partid și vicepreședinte al organizației femeilor democrate la nivel național. Aurelia Dobre a vorbit despre întâlnirea femeilor democrate care a avut loc la Constanța cu ocazia taberei de pregătire.

Doamna Dobre a prezentat soluțiile propuse de către OFSD actualului guvern și de ce nu, viitorului guvern,  care vizează  problematica locurilor de muncă pentru femei, sănătatea acestora, precum și sprijinul pentru familiile cu copii. Soluțiile au fost structurate sub forma a 7 propuneri, propuneri care într-o prima fază OFSD a dorit ca acestea să fie prezentate mai întâi opiniei publice. Iată care sunt propunerile:

  • Sprijin pentru tinerele mame – Efectuarea analizelor gratuite pentru femeile însărcinate, astfel încât să fie eliminate riscurile pentru mamă și copil.
  • Protejarea sănătății femeilor – Efectuarea gratuită, anual sau la nevoie, a ecografiilor mamare/acoperirea din asigurările medicale a ecografiilor mamare.
  • Locuri de muncă pentru femeile din mediul rural – Deblocarea urgentă a liniilor de finanțare europeană ce pot ajuta în dezvoltarea de soluții pentru femeile de la sat, linii care susțin dezvoltarea antreprenoriatului feminin și ajută femeile din rural să-și pună pe picioare mici afaceri.
  • Securitatea financiară pentru femeile pensionare. – Acceptarea cumulului pensiei cu salariul pentru femeile cu o pensie egală sau mai mică decât pensia medie din România, astfel încât acestora să le fie oferită șansa independenței financiare și a unui trai decent.
  • Prețuri mai mici la produsele pentru nou-născuți. – Reducerea TVA la 5% pentru cărucioare, paturi și scutece – „ Coșul noului născut”.
  • Sprijin pentru copiii din mediul rural cu părinții plecați în străinătate. – Dotarea primăriilor/școlilor cu calculatoare care să fie destinate conversațiilor online între copii și părinții plecați în afara țării.
  • Pedepsirea agresorilor în cazurile de violență domestică. – Agresorii dovediți să fie monitorizați, inclusiv prin purtarea unor brățări electronice care să avizeze în caz de încălcare a distanței minime față de victimă.

Printre altele, doamna Dobre a ținut să facă cunoscut faptul că la tabăra de vară a femeilor democrate care a avut loc la Constanța a fost prezent și excelența sa ambasadorul Marii Britanii la București, domnul Paul Brummell, care a dat asigurări în ceea ce privește siguranța și stabilitatea românilor care muncesc în Marea Britanie. Și nu în ultimul rând, doamna Dobre a ținut să precizeze faptul că domnul Ponta, în pofida a tot ce se speculează în presă, nu părăsește PSD-ul.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *